Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google pensionerer første generation af Chromecast

Den lille billige streaming-dongle Chromecast var en revolution. Nu dropper Google supporten til den.

Skrevet af / 04/06/2023 - 16:35
Google pensionerer første generation af Chromecast

Tidligere tiders medieafspillere var store, grimme plastkasser med tvivlsomme funktioner og egne fjernbetjeninger. De holdt ofte kun få år pga. manglende understøttelse. Første generation af Googles Chromecast var derimod lille, fleksibel og billig. Og den betjenes ganske enkelt ved at streame til den fra mobilen. Hvorfor havde ingen tænkt på det før? Nu ophører supporten til den desværre, men den holdt faktisk i 10 år, hvilket er en evighed i denne sammenhæng.

Læs også Smart, smartere, smartest? Med Chromecast vil Google overtage kommunikationen mellem dit tv og dine mobile enheder/din computer og gøre smart-tv endnu smartere. Men der er et stykke vej endnu, før den kan slå Apple TV.

Det er tech-sitet 9to5google, der er faldet over informationen på Googles supportsider. Under en liste over, hvilke opdateringer der er på vej til forskellige modeller, står der pludselig:

”Support for Chromecast (1st gen) has ended, which means these devices no longer receive software or security updates, and Google does not provide technical support for them. Users may notice a degradation in performance”.

Den seneste opdatering kom i november 2022, men inden da havde der været stille i 3 år, så mange havde nok allerede afskrevet den første generation af Chromecast.

Ønsker man at opgradere, er der kommet mange modeller siden da, og de er fortsat gode. Vi var meget begejstrede for den seneste generation af Google Chromecast med Google TV 4K. I dag er de noget større og dyrere, men på den anden side er de blevet endnu mere anvendelige.

Læs også:

Google Chromecast med Google TV 4K

Nyt liv til dit gamle TV

Hvis dit smart-TV er ved at være oppe i alderen, kan det blive moderne igen med denne fantastiske gadget.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Scroll to Top