TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Dory er ikke som dit almindelige dørskilt

Du kan skrive, hvad du vil, med E Ink.

forfatter
Publiceret 06/01/2022 - 15:02

De fleste dørskilte er statiske plader i plast, metal eller træ og kan ikke ændres, når teksten først er malet eller graveret på pladen. Sådan er det ikke med Dory Sign, som er et dørskilt, du styrer med en app.

Det norskudviklede dørskilt er et resultat af Thomas Rambergs forundring over, hvorfor de fleste dørskilte er så kedelige. Ramberg har over 25 års erfaring som designer og fandt efterhånden ud af, at han ville forsøge sig med en meget sjovere løsning. Et dørskilt, som let kan tilpasses efter familiesituationen. For hvad sker der, når den ældste flytter hjemmefra, eller man får et barn til? Så køber man et nyt dørskilt.

Det behøver man ikke med Dory.

Det er et dørskilt, hvor tekst, grafik og billeder i sort-hvid vises på en 5,2 tommers skærm med E Ink, elektronisk blæk. Indholdet på skærmen ændres, når man vil, med en app, og her er det kun fantasien, der sætter grænser for indholdet. Man kan ønske velkommen til en fest, meddele, at man er ude at rende et ærinde, eller ganske enkelt lave en fin tegning, der illustrerer, hvem der bor her.

blikaas-sign-light kvass-table oak-sign walnut-sign to-psd-to-web.061 to-psd-to-web.023 slate-sign-b rainbow-sign
<
>
Udskåret træramme fra norske Kvass.

Dørskiltet kan udstyres med forskellige rammer, som kan købes separat og let klikkes på. Nogle af de første rammer er designet af Sandra Blikås, Anti og Kvass, som har lavet en ramme i udskåret  træ.

Rammen og skærmen sikres med en skrue, som fastgør det hele i vægbeslaget bagpå.

Siden E Ink kun bruger strøm, når indholdet på skærmen opdateres, er den beregnede levetid på knapbatterierne, som medfølger, mellem 5 og 10 år. Det er kun registrerede brugere, som kan ændre indholdet på skærmen, der styres med Bluetooth. For at aktivere skærmen vipper man dørskiltet i beslaget for at tænde Bluetooth, og så kan man indlæse ændringerne på skærmen fra appen.

Med rammen på er Dory-skiltet 14,4 x 9,6 x 1,1 cm stort, og det kan roteres for vertikal eller horisontal visning af indhold.

Dory kan købes i løbet af sommeren 2022 og kommer i en pakke inklusive ramme til 129 euro. Appen kan opgraderes til en abonnementsversion, hvor man betaler et mindre månedligt beløb for adgang til et større udvalg af skrifter, illustrationer og layouts.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.
Smart-hjem: Bedre kaffe fra smarte maskiner Teknologi-interesserede kaffedrikkere bør afgjort overveje en smart kaffemaskine. Smart-kaffe er bedre kaffe!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend