Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Troldspejlet Anura MagicMirror overvåger din sundhed

Smart spejl kan måle vitalparametre og opdage sundhedsrisici.

Skrevet af / 12/01/2024 - 11:07
CES 2024: Troldspejlet Anura MagicMirror overvåger din sundhed

På CES 2024 stødte vi på NuraLogix, et lille firma fra Canada, som fokuserer på smart sundhedsteknologi. Med på messen havde firmaet deres helt nye opfindelse, Anura MagicMirror, der ligesom troldspejlet fra Snehvide kan fortælle sandheden om personen, som spejler sig.

I dette tilfælde handler det ikke om, hvem der er smukkest, men om sundhed, da MagicMirror skal kunne måle en lang række vitale parametre, som spænder fra blodtryk til hjertefrekvens og endda mentalt stressniveau.

Spejlet bruger såkaldt Transdermal Optical Imaging-teknologi, der fungerer ved at analysere blodcirkulationen i ansigtet. På den måde kan MagicMirror på blot 30 sekunder indsamle data om brugerens blodtryk, hjerte- og åndedrætsfrekvens, BMI, hjertefrekvensvariabilitet, og selv risikoen for at udvikle depression eller Type-2-diabetes.

Teknologien skal også kunne vurdere risikoen for alvorlige tilstande som slagtilfælde og hjerteanfald.

 

Anura MagicMirror måler 21,5 tommer i diagonalen og er som udgangspunkt ikke blot tænkt til hjemmebrug, men skal også kunne anvendes i kommercielle omgivelser såsom venteværelser i lægeklinikker, fitnesscentre og plejehjem.

Dog er det vigtigt at nævne, at MagicMirror endnu ikke har opnået certificering som medicinsk udstyr. Derfor er der stadig usikkerhed omkring den præcise nøjagtighed og pålidelighed af de data, spejlet leverer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Scroll to Top