Musik

Du behøver ikke nyde musikken med det samme. Man kan nemlig købe albummene - en funktion, de færreste kender.
Annonce
Annonce
forfatter

De af os, som faktisk ønsker at eje musiksamlingen i tabsfri cd-kvalitet (for eksempel brugere af bærbare musikafspillere), har svære vilkår i dag. iTunes er stort set ene om at have et stort udvalg, og her er 256 kbit/s AAC den eneste valgmulighed.

For de, som ønsker tabsfri FLAC-kvalitet, er HDtracks.com et alternativ, men udvalget er begrænset. Ønsker man et bredt udvalg af pop og rock fra nyere tid, må man se sig om andre steder.

De færreste ved, at streamingtjenesten Tidal faktisk har en netbutik, hvor du kan købe al musikken fra kataloget med hjem – og oven i dette albums fra musikere, der ikke lade sig streame, for eksempel Rammstein. Adeles album 25 er dog ikke tilgængeligt.

Tidals netbutik tilbyder album i både MP3 og FLAC, hvor FLAC er en del dyrere. FLAC er tabsfri cd-kvalitet i en opløsning på 16-bit/44,1 kHz. Du behøver ikke at være Tidal-abonnent for at handle. Klik her for at gå til netbutikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.