TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

IFA 2019: Gammel favorit i ny udgave

Hovedtelefonerne får smartere stemmestyring, EQ og bedre støjdæmpning.

forfatter
Publiceret 05/09/2019 - 17:29

De var måske ikke først ude med støjreducerende hovedtelefoner, men de var først med virkelig god lyd i dem. Sennheisers Momentum-serie kommer nu i tredje generation med bedre lyd og nye funktioner.

Momentum Wireless lægger sig midt i feltet sammen med Sony WH-1000XM3, Bose NCH 700 og B&O Beoplay H9i.

De lukkede ørekopper med Sennheisers 42 mm store membraner er tunet til afbalanceret lyd med en mere korrekt gengivelse, hvis man skal tolke den vage pressemeddelelse. De har også Bluetooth 5 med understøttelse af aptX, AAC og SBC samt aptX med Low Latency til synkronisering af lyd og billede. F.eks. når man ser Netflix.

Man kan også justere lyden med en equalizer i Sennheisers Smart Control-app.

(Foto: Sennheiser)

Hovedtelefonerne, som i øvrigt kan spille 17 timer på en opladning og har aktiv støjreduktion, skulle også have bedre samtalelyd end før, og Momentum Wireless understøtter stemmeassistenter som Siri og Google Assistant, mens Amazon Alexa kommer i en senere firmware-opdatering, der bliver tilgængelig i Smart Control-app’en.

Desuden har de Auto-Off, så strømmen automatisk slukkes, når de foldes sammen, og tændes, når de foldes ud. Musikken stopper eller starter, når der slukkes og tændes for strømmen.

På siden af den ene ørekop er der knapper til styring af musik, samtaler, stemmeassistenter og Bluetooth-parring. Med Transparent Hearing skal man selv kunne bestemme, hvor meget støjreduktion man behøver. Hvis man f.eks. gerne vil høre mere af omgivelserne, er det muligt.

(Foto: Sennheiser)

Find hovedtelefoner

Hovedtelefonerne kan også spores med TILE, som er integreret i Bluetooth-funktionen. Det er bare at downloade TILE-app’en og søge efter dem.

Momentum Wireless kommer først i matsort, og den sandfarvede variant kommer til november. Prisen bliver 399 euro.

(Foto: Sennheiser)

PXC 550-II Wireless

Sennheiser har også opgraderet de større PXC 550 Wireless, og den nye version har fået stemmeassistenterne Siri, Google Assistant og Amazon Alexa.

De har også adaptiv støjreduktion med dæmpning af vindstøj, lukkede ørekopper og understøttelse af Bluetooth 5 med AAC og aptX. Her betjenes musikken og samtalerne med et touch-felt på det ene ørekop, og hovedtelefonerne tændes eller slukkes automatisk, når de foldes sammen eller foldes ud.

Batterilevetiden er opgivet til 20 timer – eller 30 timer, hvis man bruger dem med ledning.

PXC 550-II Wireless kommer til salg i oktober til 349 euro.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
10 helt trådløse hørepropper til under en tusse Hvilke trådløse hørepropper er bedst, når man allerhelst vil bruge pengene på noget helt andet? Og bør man prioritere støjreduktion i budgetklassen? Læs vores test!
Endelig lancerer de trådløse hørepropper med støjdæmpning Beyerdynamic Free Byrd er utroligt nok deres første helt trådløse hørepropper.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend