TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

4K Blu-ray forsinket

Nyt Blu-ray-format med 4K bliver ikke klar før til udgangen af 2015, melder BDA. Så indtil da må vi nøjes med kigge på de pæne skærme.

Mens man på IFA havde svært ved at sparke sig vej gennem skoven af knivskarpe 4K-tv’er, mangler vi fortsat indhold at se på. Dagens Blu-ray format er som bekendt begrænset til Full HD-opløsning. Organisationen bag Blu-ray-formatet, Blu-ray Disc Association, arbejder lige nu på at udvikle næste generations Blu-ray format med 4K-opløsning, men ting tager tid.

Udviklingen af et nyt diskformat er selvfølgelig en kompliceret affære: BDA er en interesseorganisation, hvor de store elektronikproducenter og filmselskaberne er medlemmer, som alle skal have noget at sige, og det tager lang tid at enes om en standard, som skal gælde for udstyr og film de næste 5-10 år.

Sidste melding fra BDA på IFA-messen var, at den nye standard med tilhørende film og afspillere først vil være klar mod slutningen af 2015. Målet er altså, at have afspillere og film i 4K-kvalitet parat før julehandelen 2015.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.