IFA 2014

Nyt Blu-ray-format med 4K bliver ikke klar før til udgangen af 2015, melder BDA. Så indtil da må vi nøjes med kigge på de pæne skærme.
Annonce
Annonce
forfatter

Mens man på IFA havde svært ved at sparke sig vej gennem skoven af knivskarpe 4K-tv’er, mangler vi fortsat indhold at se på. Dagens Blu-ray format er som bekendt begrænset til Full HD-opløsning. Organisationen bag Blu-ray-formatet, Blu-ray Disc Association, arbejder lige nu på at udvikle næste generations Blu-ray format med 4K-opløsning, men ting tager tid.

Udviklingen af et nyt diskformat er selvfølgelig en kompliceret affære: BDA er en interesseorganisation, hvor de store elektronikproducenter og filmselskaberne er medlemmer, som alle skal have noget at sige, og det tager lang tid at enes om en standard, som skal gælde for udstyr og film de næste 5-10 år.

Sidste melding fra BDA på IFA-messen var, at den nye standard med tilhørende film og afspillere først vil være klar mod slutningen af 2015. Målet er altså, at have afspillere og film i 4K-kvalitet parat før julehandelen 2015.