Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Monsterprojektor med 4-opløsning

Sony har netop frigivet en ny hjemmebioprojektor med 4K-opløsning, der giver fire gange så høj opløsning som en normal projektor.

Skrevet af / 05/09/2013 - 15:30
Monsterprojektor med 4-opløsning

Den temmelig rå projektor på billedet herover hedder WPL-W500ES, og den er lillebror til den ret fantastiske VPL-VW1000ES, som vi tidligere har testet. Den nye model bruger 4K-paneler af SXRD-typen, som vi har gode erfaringer med. Med en opløsning på 4096 x 2160 og understøttelse af DCI får du fire gange så høj opløsning og større farvespektrum end i almindelige HD-projektorer.

Sony-projektoren har også Reality Creation, som processerer film i full HD 108op fra f. eks. Blu-ray (også i 3D) op til fuld 4K-opløsning på lærredet. Og hvis det fungerer lige så godt på 500ES, som det er tilfældet på 1000ES, så har vi noget at glæde os til.

Sony fortæller, at 500ES også har 1700 ANSI-lumen i teoretisk lysudbytte og et kontrastområde på 200.000:1. Det lyder meget respektabelt, så det skal blive spændende at se i praksis.

For øvrigt har den også motorstyret fokus, zoom (2,06x), forskydning af optikken og en autokaliberingsfunktion. Som vi også ser frem til at teste.

Den bliver næppe billig, men nok hellere ikke dyrere end 1000ES. En forventet pris er opgivet til 10.000€.

Er det over tegnebogens formåen, kan den noget billigere (ca. 3.000€) VPL-HW55ES måske være et alternativ. Den er efterfølger til VW50ES, som vi også har testet, og den nye Full HD 3D-projektor har 1700 ANSI-lumen og et kontrastområde på 120.000:1.

Sony_VPL-HW55ES_Black1

Begge projektorer kan købes fra oktober og kan udbygges med trådløs HDMI-modtagelse som tilbehør til modtagelse af videosignaler fra Blu-ray og spilkonsoller.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top