Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

It’s a Sony!

Men det er ikke sikkert, at du får den at se på vejene.

Skrevet af / 07/01/2020 - 15:43
It’s a Sony!

At sige, at Sony overraskede på CES 2020, er næppe en overdrivelse. Selv om vi lever i elektrificeringens tidsalder, hvad mobilitet angår, vækker det opsigt, når elektronikgiganten viser en elbil frem på CES-messen i Las Vegas.

Den bil, der er tale om, hedder Vision-S og er et koncept, der skal demonstrere den japanske gigants mange teknologiafdelingers betydning for elektrificeret mobilitet. Men som udstyrsleverandør, ikke som bilproducent.

Der er altså ingen grund til at afbestille den nye Tesla.

(Foto: Sony)

Prototype bygget i Østrig

Konceptbilens design bærer mindelser om både Teslas og Porsches elbildesign, og selv om bilen ser temmelig produktionsklar ud – den er trods alt bygget på en platform fra Magna Steyr, der netop giver sig af med bilproduktion – er det usandsynligt, at den nogensinde vil blive set på vejene.

(Foto: Sony)

Fuld af sensorer og kameraer

Sony sagde egentlig ret lidt om Vision-S på pressekonferencen, men vi ved, at den også er udstyret med teknologi fra Bosch, Continental, BlackBerry, Nvidia, Qualcomm og GeneTex, og at den har 33 forskellige sensorer og udvendige kameraer, 360 graders lyd indeni og – som man kan se – masser af skærmareal både foran og bag i bilen.

Blandt sensorerne finder vi ToF (Time of Flight), der beregner afstande og fart for personer og objekter 360 grader rundt om køretøjet. Det giver ikke 100 procent autonom selvkørsel, men hjælper føreren til bedre sikkerhed og navigation i trafikken.

(Foto: Sony)

Skræddersyet lydanlæg

Konceptbilen har Sonys 360 Reality Audio med højttalere også i sæderne, som er skræddersyet til Vision-S for optimal lyd for alle i kabinen.

Læs også: Tesla Model 3 Premium Sound

Vision-S har to elektriske motorer på tilsammen 544 hk, som flytter dig fra nul til hundrede på 4,8 sekunder og giver en tophastighed på 240 km/t.

Den måler 4,9 meter i længden, er 1,9 meter bred og lægger sig lidt under Tesla Model S, hvad størrelsen angår, og ligesom på sidstnævnte er vægten høj: 2.350 kg.

Akselafstanden på 300 cm vidner om en rummelig kabine, hvor der bør være god plads både foran og bagi.

(Foto: Sony)

Rækkevidde?

Rækkevidden er ukendt. Sony siger intet om det – det er trods alt en prototype – men på de officielle billeder kan man se, at der står Range 344 m på skærmen foran førerpladsen, hvilket svarer til ca. 550 km.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

0
Lyd & Billede
Scroll to Top