Nyhed

Højttalerløs 3D-lyd

Sennheiser og Continental anvender interiøret som højttalere.
forfatter

Ideen er ikke ny, men implementeringen har vi ikke set før. Sennheiser har i samarbejde med billeverandøren Continental arbejdet på et højttalerløst miljø, som sparer plads i kabinen og reducerer fodaftrykket.

Speakerless 3D Immersive Audio kalder de det, og det fungerer kort sagt ved, at f.eks. dørpaneler og instrumentbræt i bilen bruges som højttalerflader. Ac2ated Sound kalder Continental teknikken, der sammen med Sennheisers Ambeo Mobility kan give lyd i hele bilen uden konventionelle højttaler-enheder.

(Foto: Sennheiser)

Det hævdes, at man kan spare 90 procent af pladsen og vægten til højttalere i bilen ved hjælp af teknikken, der anvender Sennheisers Ambeo-algoritme til at skabe et 3D-lignende lydbillede, også fra stereolydkilder.

Teknikken kan bruges til mekanisk aktivering af dørpaneler, hattehylde, loftbetræk og andre overflader i bilen.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.