Sonus faber hylder Stradivarius

De har en lang tradition for hyldest-modeller. Il Cremonese, Sonus fabers nyeste, hylder en berømt Stradivarius-violin.

Formen er velkendt, for Il Cremonese har samme proportioner og tekniske løsninger som den store Lilium-højttaler har. Og den kan du læse vores test af her.

Men tilbage til Il Cremonese. Den berømte violin, lavet af Stradivarius, fik sit navn i 1961, da den blev den første Stradivarius-violin, der blev en fast del af Museo del Violino Cremonas samling.

Højttaleren af ​​samme navn er den seneste i Sonus fabers Homage-serie, hvis medlemmer opkaldes efter berømte instrumentbyggere eller instrumenter fra området omkring Cremona i Norditalien.

Foto: Sonus faber
(Foto: Sonus faber)

Il Cremonese er lidt mindre end Lilium, og der er seks højttaler-enheder i hvert kabinet. Diskant- og mellemtone-enheder sidder i et separat kabinet i kabinettet, afskærmet fra vibrationer og resonanser, og monteret på sin egen aluminiumbaffel.

De to 18 cm bas-enheder foran er lidt mindre overdådige udgaver af de enheder, som vi kender fra Lilium, men Il Cremonese mangler de store bas-enheder i bunden af kabinettet.

Foto: Sonus faber
(Foto: Sonus faber)

Der sidder i stedet to 22 cm bas-enheder på siden af ​​hvert kabinet, hvor de fungerer som en integreret subwoofer. Højttaleren er opbygget med flere kamre med forskellige akustiske egenskaber, således at der kan skabes et tilpasset miljø til de forskellige enheders arbejdsområder.

Desuden bruger Sonus faber kraftig afstivning, og top- og bundpladen i Avional fungerer som dæmpere for energien inde i højttaleren.

Foto: Sonus faber
(Foto: Sonus faber)

Når Il Cremonese bliver tilgængelig, kan potentielle kunder vælge imellem rød lak eller valnødde-finish. Prisen er ikke kendt, men den bliver mere overkommelig end Lilium.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kan revolutionere billedoplevelsen fra VR-briller.
  For at reducere køretræthed tager Jaguar Land Rover højteknologisk støjdæmpning fra Silentium i brug.
  Vi er ved at teste Hyundai Kona Electric med lydanlæg fra selveste Krell.
  Hey Google, så kører vi!
  Den nuttede lille elbil bliver mere praktisk.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  LG SN8YG

  Vejl.pris 6490 kr LG har oppet sig

  Belkin Soundform Elite

  Vejl.pris 2299 kr Vellykket musikalsk partnerskab

  Harman Kardon Citation One MKII

  Vejl.pris 1699 kr Stærkt forbedret Citation

  Sonus faber Lumina III

  Vejl.pris 18000 kr Håndbygget lydkvalitet
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.