TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløbig uden kontrol af Tidal og Spotify.

forfatter
Publiceret 05/05/2022 - 13:00

Sonos’ produkter har længe kunnet styres med stemmen ved hjælp af stemmeassistenterne fra Google, Apple og Amazon. Men snart vil du kunne tale med din Sonos på dens egen hjemmebane.

1. juni introducerer Sonos nemlig sin egen taleassistent, der meget passende får navnet Sonos Voice. Det skriver teknologimagasinet The Verge.

At der er mere om snakken end bare rygter, underbygges af, at Sonos på det seneste har søgt efter medarbejdere netop til at arbejde med Sonos Voice. Målet skulle være “at gøre kommunikationen med Sonos-systemet mere naturlig. Og også mere privat” – til beroligelse for dem, der er bekymrede for, at Google lytter med på hvert et ord, der bliver sagt i rummet.

Hvorvidt det talte bliver forstået, er en anden sag. Som enhver, der forgæves har prøvet at få Google Assistent til at spille et bestemt nummer i en bestemt højttaler, vil kunne bekræfte.

At Sonos Voice-tjenesten lanceres den 1. juni, er ikke endnu bekræftet officielt fra Sonos. Men vi har udbedt os en kommentar. Vi kan af samme grund heller ikke sige, hvornår tjenesten eventuelt måtte blive lanceret i Skandinavien. Eller om de nordiske sprog vil blive understøttet. Eftersom Sonos er en dværg ved siden af mægtige Google, tillader vi os at gætte på, at man vil blive nødt til at tale engelsk med sine højttalere.

Et af Sonos’ stærkeste kort som multirumssystem er antallet af musiktjenester, der understøttes. Ved lanceringen vil Sonos Voice være i stand til at samarbejde med Apple Music, Deezer, Amazon Music, Pandora samt naturligvis Sonos Radio. Indtil videre mangler bl.a. Tidal, Spotify og YouTube Music fra listen.

De magiske ord, der vækker Sonos Voice til live, bliver – ikke overraskende – “Hey Sonos!“.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede