TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløbig uden kontrol af Tidal og Spotify.

forfatter
Publiceret 05/05/2022 - 13:00

Sonos’ produkter har længe kunnet styres med stemmen ved hjælp af stemmeassistenterne fra Google, Apple og Amazon. Men snart vil du kunne tale med din Sonos på dens egen hjemmebane.

1. juni introducerer Sonos nemlig sin egen taleassistent, der meget passende får navnet Sonos Voice. Det skriver teknologimagasinet The Verge.

At der er mere om snakken end bare rygter, underbygges af, at Sonos på det seneste har søgt efter medarbejdere netop til at arbejde med Sonos Voice. Målet skulle være “at gøre kommunikationen med Sonos-systemet mere naturlig. Og også mere privat” – til beroligelse for dem, der er bekymrede for, at Google lytter med på hvert et ord, der bliver sagt i rummet.

Hvorvidt det talte bliver forstået, er en anden sag. Som enhver, der forgæves har prøvet at få Google Assistent til at spille et bestemt nummer i en bestemt højttaler, vil kunne bekræfte.

At Sonos Voice-tjenesten lanceres den 1. juni, er ikke endnu bekræftet officielt fra Sonos. Men vi har udbedt os en kommentar. Vi kan af samme grund heller ikke sige, hvornår tjenesten eventuelt måtte blive lanceret i Skandinavien. Eller om de nordiske sprog vil blive understøttet. Eftersom Sonos er en dværg ved siden af mægtige Google, tillader vi os at gætte på, at man vil blive nødt til at tale engelsk med sine højttalere.

Et af Sonos’ stærkeste kort som multirumssystem er antallet af musiktjenester, der understøttes. Ved lanceringen vil Sonos Voice være i stand til at samarbejde med Apple Music, Deezer, Amazon Music, Pandora samt naturligvis Sonos Radio. Indtil videre mangler bl.a. Tidal, Spotify og YouTube Music fra listen.

De magiske ord, der vækker Sonos Voice til live, bliver – ikke overraskende – “Hey Sonos!“.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend