TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Prisvinderen bliver trådløs

KEF LS50 har længe været en af vores favoritter. Nu kommer den trådløse udgave.

Takket være KEFs unikke koaxialenhed, der er tilpasset et lille kabinet, tog LS50 os med storm, da vi testede højttalere i 2013.

Siden da er trådløse højttalere blevet uhyre populære. Nogle af dem er også gode, hvad vi fandt ud af i testen af Bluetooth stereo-højttalere.

I den test var KEF ikke med, men næste gang bliver de med garanti repræsenteret af LS50 Wireless. Vores lille favorithøjttaler kommer nemlig snart i en trådløs version med samme type højttalerenhed, hvor diskanten er placeret i centrum af basenheden. Men nu med 2 x 230 W effekt og streaming indbygget.

UniQ-enheden med diskant i midten. Foto: KEF
UniQ-enheden med diskant i midten. Foto: KEF

Elektronikken i højttalerne er i følge KEF bygget efter den højeste standard, og kører en 192 kHz/24-bit højtopløst digitalkæde. Alt er skræddersyet til denne særlige udgave af LS50, som kan tilsluttes til netværket ved hjælp RJ45-stik og Cat 6-kabler for maksimal dynamik og båndbredde, når de er forbundet som stereopar.

Tilslutningerne omfatter analog lydindgang, USB og optisk indgang. Bemærk subwooferudgangen. Foto: KEF
Tilslutningerne omfatter analog lydindgang, USB og optisk indgang. Bemærk subwooferudgangen. Foto: KEF

LS50 Wireless har både Wi-Fi og Bluetooth-streaming, så alle kan tilslutte mobilen trådløst og spille alt fra Spotify, Tidal HiFi eller højtopløste musikfiler.

Højttaleren husker op til otte tilsluttede enheder, og kan leveres i kombinationerne grå kabinet/rød enhed, højglanssort/blå enhed og højglanshvid med kobberfarvet enhed.

De kan først købes fra januar 2017 til en anslået pris på  den anslåede pris på 19.000 kromer parret.

Foto: KEF
Foto: KEF

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.