TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Porsches nye soundbar har 3D surround-lyd

Pas på, Sonos og Samsung! Porsches nye soundbar ligger og lurer i svinget.

forfatter
Publiceret 30/06/2022 - 14:14

Porsche er nok først og fremmest kendt for deres sportsvogne, men ikonet fra Stuttgart er også blevet et populært livsstilsmærke. Der findes masser af solbriller, kasketter, armbåndsure m.m. med Porsche-logoet på, og den slags er det Porsche Design, der står bag. De tilbyder også lydprodukter, og blandt de nyeste er soundbaren PDB90 med 3D surround-sound!

Porsche Design Soundbar PDB90

Med understøttelse af lydformaterne Dolby Atmos og DTS:X kan Porsche PDB90 gengive de nyeste lydspor fra streaming-tjenester som Netflix og Disney+ – plus 4K Blu-ray og spilkonsoller som Xbox Series X, ikke at forglemme. Og den er velforberedt til jobbet!

Højttalerkonfigurationen er såkaldt 5.1.2 med dedikerede højttalerenheder til både venstre, højre, center-, højde- og bagkanaler. PDB90 har ikke nogen ekstern subwoofer, men Porsche har i stedet givet den en dedikeret basenhed med basrefleksport til at tage sig af de dybeste toner. Noget, vi har blandede erfaringer med, men vi må vente og teste basgengivelsen i praksis …

4056487030777 03 ga pd sall ain v1
Der mangler ikke ligefrem højttalerenheder i soundbaren fra Porsche. PDB90 er udstyret med hele 16 af slagsen, som spreder lyden både fremad, opad og til siden. (Foto: Porsche Design)

Soundbaren har HDMI eARC for at få lyd ud fra TV’et samt en ekstra HDMI-indgang til tilslutning af en ekstern videokilde. På den måde kan man f.eks. koble soundbaren til et ældre TV plus en medieafspiller (eksempelvis Apple TV eller Chromecast) og stadig få Atmos-lyd.

Der er også Bluetooth samt optisk og USB-tilslutning til dem, der måtte have brug for det. Samt en medfølgende fjernbetjening til at styre de forskellige lydindstillinger.

4056487030777 11 ga pd sall ain v1 4056487030777 08 ga pd sall ain v1
<
>
Med sine 120 cm er Porsche PDB90 en fuldvoksen soundbar med højttalerstof og børstet aluminium. Tophøjttalerne kan vinkles for at få den rigtige effekt fra højdekanalerne. (Foto: Porsche Design)

PDB70: Kompakt lillebror

Der findes også en mindre soundbar fra Porsche Design. Den går under modelnavnet PDB70 og må klare sig med en lidt enklere højttaleropsætning.

Porsche PDB70
Porsche PDB70 er en mindre soundbar med sine 86 cm i bredden. (Foto: Porsche Design)

Pris og tilgængelighed

Porsche Design Soundbar PDB90 er tilgængelig nu gennem Porsches netbutik til den nette sum af 999 euro, mens lillebror PDB70 koster 499 euro. Danske priser er ikke oplyst. Vi vil prøve at slå kløerne i et testeksemplar, så vi kan tjekke, hvordan den klarer sig mod Sonos Arc og andre veletablerede soundbars!

Mere info: porsche-design.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Mere om Porsche:

Snart på de danske veje: Porsche Taycan Cross Turismo

Kommer til næste år

Den nye udgave af Porsches elbil kommer i 2021.

32 tommers Porsche Design-skærm fra AOC

Se lige denne Porsche Design-skærm!

Superlækker 32 tommers gaming-skærm med 144 Hz og 4K-opløsning, inspireret af Porsche.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromis

Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.

Porsche lancerer elcyklerne eBike Sport og Cross

Elcykler fra … Porsche?

Og de bliver ikke ligefrem billige!

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede