Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Porsche lancerer elcyklerne eBike Sport og Cross

Og de bliver ikke ligefrem billige!

Skrevet af / 06/03/2021 - 11:02
Porsche lancerer elcyklerne eBike Sport og Cross

Under lanceringen af Taycan Cross Turismo forleden fik vi også et glimt af endnu en elektrisk nyhed fra Porsche. Under interviewet med Aksel Lund Svindal kunne man nemlig skimte et par elcykler med Porsche-logo i baggrunden. Det viser sig at være de spritnye modeller eBike Sport og eBike Cross.

Porsche eBike Sport beskrives som en gadecykel til hverdagsbrug. Den har en fuldt dæmpet kulfiberramme og elektrisk drivlinje fra Shimano (EP8) med elektroniske gear og farveskærm. Supernova M99 LED-lygter foran og bagpå sikrer god sigtbarhed og synlighed, og hastigheden er begrænset til 25 km/t.

pc2 pc3
<
>
Sporty bycykel: Porsche eBike Sport. (Foto: Porsche)

Porsche eBike Cross er terrænversionen i sortimentet – en elektrisk mountainbike, med andre ord. Den har den seneste generation af motor fra Shimano og XT mekanisk gear kombineret med kraftige MT Trail-bremser fra Magura. Shimano-farveskærmen viser hastighed, afstand og rækkevidde i realtid.

Læs også Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

Både Sport og Cross har et design, der skal være inspireret af linjerne fra Porsche Taycan og er udviklet i samarbejde med den tyske elcykelspecialist Rotwild.

pc8 pc4
<
>
eBike Cross er den nye mountainbike i Porsche-familien. (Foto: Porsche)

Porsche-priser

De nye elcykler fra Porsche bliver ikke nogen billig affære. Vi har ikke fået nøjagtige nordiske priser endnu, men mountainbiken Cross koster 7.990 euro (ca. 60.000 kroner) på Porsches tyske website, mens man må af med hele 9.990 euro (ca. 75.000 kroner) for bycyklen Sport.

Pressemeddelelsen fra Porsche siger desværre ikke noget om indbygget Burmester-anlæg eller subwoofer på bagagebæreren, så her må man nok tage til takke med nogle heftige træningshørepropper. Måske Jabra Elite Active 75t?

Kilde: Porsche Newsroom

pc5 pc7
<
>
De nye elcykler skal angiveligt passe perfekt til den nye cykelholder, der fås til Porsche Taycan Cross Turismo. (Foto: Porsche)
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

0
Scroll to Top