TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Porsche lancerer elcyklerne eBike Sport og Cross

Og de bliver ikke ligefrem billige!

forfatter
Publiceret 06/03/2021 - 11:02

Under lanceringen af Taycan Cross Turismo forleden fik vi også et glimt af endnu en elektrisk nyhed fra Porsche. Under interviewet med Aksel Lund Svindal kunne man nemlig skimte et par elcykler med Porsche-logo i baggrunden. Det viser sig at være de spritnye modeller eBike Sport og eBike Cross.

Porsche eBike Sport beskrives som en gadecykel til hverdagsbrug. Den har en fuldt dæmpet kulfiberramme og elektrisk drivlinje fra Shimano (EP8) med elektroniske gear og farveskærm. Supernova M99 LED-lygter foran og bagpå sikrer god sigtbarhed og synlighed, og hastigheden er begrænset til 25 km/t.

pc2 pc3
<
>
Sporty bycykel: Porsche eBike Sport. (Foto: Porsche)

Porsche eBike Cross er terrænversionen i sortimentet – en elektrisk mountainbike, med andre ord. Den har den seneste generation af motor fra Shimano og XT mekanisk gear kombineret med kraftige MT Trail-bremser fra Magura. Shimano-farveskærmen viser hastighed, afstand og rækkevidde i realtid.

Læs også Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

Både Sport og Cross har et design, der skal være inspireret af linjerne fra Porsche Taycan og er udviklet i samarbejde med den tyske elcykelspecialist Rotwild.

pc8 pc4
<
>
eBike Cross er den nye mountainbike i Porsche-familien. (Foto: Porsche)

Porsche-priser

De nye elcykler fra Porsche bliver ikke nogen billig affære. Vi har ikke fået nøjagtige nordiske priser endnu, men mountainbiken Cross koster 7.990 euro (ca. 60.000 kroner) på Porsches tyske website, mens man må af med hele 9.990 euro (ca. 75.000 kroner) for bycyklen Sport.

Pressemeddelelsen fra Porsche siger desværre ikke noget om indbygget Burmester-anlæg eller subwoofer på bagagebæreren, så her må man nok tage til takke med nogle heftige træningshørepropper. Måske Jabra Elite Active 75t?

Kilde: Porsche Newsroom

pc5 pc7
<
>
De nye elcykler skal angiveligt passe perfekt til den nye cykelholder, der fås til Porsche Taycan Cross Turismo. (Foto: Porsche)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede