TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Indfældningshøjttalere med lydtryk

Fire nye modeller fra JBL Synthesis, der lover at sætte hytten i svingninger uden at kunne ses.

JBL Synthesis lancerer fire nye højttalermodeller til indbygning: To til vægindfældning og to til loftsindfældning. Det er højttalere til folk, der elsker dynamik og vil have gang i den derhjemme. Uanset om man vil have et simpelt skjult højttalersystem i dagligstuen eller en fuldskala hjemmebio-opsætning med højttalere hele vejen rundt, inklusive indfældede højttalere til 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X i loftet.

De fire højttalere er en del af Synthesis Custom Loudspeakers-serien (SCL) og er billigere småsøskende til den store SCL-2, som til 6.000 dollars er dyrere, end de fleste har råd til.

7 væghøjttalere Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

To til vægindfældning: SCL-6 og SCL-7

JBL Synthesis udsender to nye højttalermodeller til indbygning i væggen. SLC-6 er en 2,5-vejs højttaler med et smalt fodaftryk, hvor man får fire 5,25 tommers bas/mellemtoner og en fremadrettet horndiskant. Modellen er tiltænkt mindre til mellemstore anlæg eller som baghøjttalere i en større opsætning.

Vi bliver lovet “det højeste dynamikniveau blandt nogen in-wall-højttalere” i deres klasse, og der medfølget en magnetisk front, som kan males over i den farve, man måtte ønske. Kommer til februar til 1.500 dollars pr. styk.

SCL-7 er en mindre tovejshøjttaler, hvor horndiskanten er vinklet med henblik på lytning uden for aksen. Ideelt til mindre rum, og hvor man vil have lyden mest muligt fokuseret mod et specifikt lytteområde. Her får man to 5,25-tommere, og prisen bliver 1.000 dollars pr. højttaler.

JBL Synthesis SCL-1 højttaler og SSW-1 subwoofer. (Foto: JBL Synthesis)

To loftshøjttalere: SCL-5 og SCL-8

I samme serie kommer to højttalere til loftsindbygning. SCL-5 er en tovejshøjttaler med en vinklet horndiskant i kombination med en 7 tommers bas/mellemtone.

Højttaleren skal give en jævn og fin respons helt op til 60 grader uden for aksen, hvilket skulle gøre den ideel som loftshøjttaler i en 3D surround-opsætning til lydformater som Dolby Atmos og DTS:X. Både firkantet og rund front med magnetfæste medfølger. Fronten kan males i den farve, man måtte ønske. Prisen pr. højttaler er 2.000 dollars.

Endelig er der den mindre SCL-8, en tovejshøjttaler til loftsindfældning og i alt væsentligt en mindre version af SCL-5. Også den har en skråtstillet horndiskant, men her er bas/mellemtonen på 5,25 tommer. Her får man ligeledes både rund og firkantet malbar front, og prisen bliver 1.000 dollars pr. styk.

Tilgængelighed

Alle de nye højttalermodeller kommer til februar. Desuden udsender JBL til marts et gigantisk flagskib, nemlig SCL-1 til hele 15.000 dollars pr. højttaler, plus den passive subwoofer SSW-1 med to 15 tommers bas-enheder og hele 10 cm slaglængde. 7.500 dollars koster den.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk).

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Lyd & Billede