TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Indfældningshøjttalere med lydtryk

Fire nye modeller fra JBL Synthesis, der lover at sætte hytten i svingninger uden at kunne ses.

forfatter
Publiceret 09/01/2021 - 12:40

JBL Synthesis lancerer fire nye højttalermodeller til indbygning: To til vægindfældning og to til loftsindfældning. Det er højttalere til folk, der elsker dynamik og vil have gang i den derhjemme. Uanset om man vil have et simpelt skjult højttalersystem i dagligstuen eller en fuldskala hjemmebio-opsætning med højttalere hele vejen rundt, inklusive indfældede højttalere til 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X i loftet.

De fire højttalere er en del af Synthesis Custom Loudspeakers-serien (SCL) og er billigere småsøskende til den store SCL-2, som til 6.000 dollars er dyrere, end de fleste har råd til.

Læs også 7 væghøjttalere Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

To til vægindfældning: SCL-6 og SCL-7

JBL Synthesis udsender to nye højttalermodeller til indbygning i væggen. SLC-6 er en 2,5-vejs højttaler med et smalt fodaftryk, hvor man får fire 5,25 tommers bas/mellemtoner og en fremadrettet horndiskant. Modellen er tiltænkt mindre til mellemstore anlæg eller som baghøjttalere i en større opsætning.

Vi bliver lovet “det højeste dynamikniveau blandt nogen in-wall-højttalere” i deres klasse, og der medfølget en magnetisk front, som kan males over i den farve, man måtte ønske. Kommer til februar til 1.500 dollars pr. styk.

SCL-7 er en mindre tovejshøjttaler, hvor horndiskanten er vinklet med henblik på lytning uden for aksen. Ideelt til mindre rum, og hvor man vil have lyden mest muligt fokuseret mod et specifikt lytteområde. Her får man to 5,25-tommere, og prisen bliver 1.000 dollars pr. højttaler.

JBL Synthesis SCL-1 højttaler og SSW-1 subwoofer. (Foto: JBL Synthesis)

To loftshøjttalere: SCL-5 og SCL-8

I samme serie kommer to højttalere til loftsindbygning. SCL-5 er en tovejshøjttaler med en vinklet horndiskant i kombination med en 7 tommers bas/mellemtone.

Højttaleren skal give en jævn og fin respons helt op til 60 grader uden for aksen, hvilket skulle gøre den ideel som loftshøjttaler i en 3D surround-opsætning til lydformater som Dolby Atmos og DTS:X. Både firkantet og rund front med magnetfæste medfølger. Fronten kan males i den farve, man måtte ønske. Prisen pr. højttaler er 2.000 dollars.

Endelig er der den mindre SCL-8, en tovejshøjttaler til loftsindfældning og i alt væsentligt en mindre version af SCL-5. Også den har en skråtstillet horndiskant, men her er bas/mellemtonen på 5,25 tommer. Her får man ligeledes både rund og firkantet malbar front, og prisen bliver 1.000 dollars pr. styk.

Tilgængelighed

Alle de nye højttalermodeller kommer til februar. Desuden udsender JBL til marts et gigantisk flagskib, nemlig SCL-1 til hele 15.000 dollars pr. højttaler, plus den passive subwoofer SSW-1 med to 15 tommers bas-enheder og hele 10 cm slaglængde. 7.500 dollars koster den.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk).

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Engelske Lowther er tilbage med Almira Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend