Indfældningshøjttalere med lydtryk

Fire nye modeller fra JBL Synthesis, der lover at sætte hytten i svingninger uden at kunne ses.
Annonce
Annonce
forfatter

JBL Synthesis lancerer fire nye højttalermodeller til indbygning: To til vægindfældning og to til loftsindfældning. Det er højttalere til folk, der elsker dynamik og vil have gang i den derhjemme. Uanset om man vil have et simpelt skjult højttalersystem i dagligstuen eller en fuldskala hjemmebio-opsætning med højttalere hele vejen rundt, inklusive indfældede højttalere til 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X i loftet.

De fire højttalere er en del af Synthesis Custom Loudspeakers-serien (SCL) og er billigere småsøskende til den store SCL-2, som til 6.000 dollars er dyrere, end de fleste har råd til.

Læs også
7 væghøjttalere Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

To til vægindfældning: SCL-6 og SCL-7

JBL Synthesis udsender to nye højttalermodeller til indbygning i væggen. SLC-6 er en 2,5-vejs højttaler med et smalt fodaftryk, hvor man får fire 5,25 tommers bas/mellemtoner og en fremadrettet horndiskant. Modellen er tiltænkt mindre til mellemstore anlæg eller som baghøjttalere i en større opsætning.

Vi bliver lovet “det højeste dynamikniveau blandt nogen in-wall-højttalere” i deres klasse, og der medfølget en magnetisk front, som kan males over i den farve, man måtte ønske. Kommer til februar til 1.500 dollars pr. styk.

SCL-7 er en mindre tovejshøjttaler, hvor horndiskanten er vinklet med henblik på lytning uden for aksen. Ideelt til mindre rum, og hvor man vil have lyden mest muligt fokuseret mod et specifikt lytteområde. Her får man to 5,25-tommere, og prisen bliver 1.000 dollars pr. højttaler.

JBL Synthesis SCL-1 højttaler og SSW-1 subwoofer. (Foto: JBL Synthesis)

To loftshøjttalere: SCL-5 og SCL-8

I samme serie kommer to højttalere til loftsindbygning. SCL-5 er en tovejshøjttaler med en vinklet horndiskant i kombination med en 7 tommers bas/mellemtone.

Højttaleren skal give en jævn og fin respons helt op til 60 grader uden for aksen, hvilket skulle gøre den ideel som loftshøjttaler i en 3D surround-opsætning til lydformater som Dolby Atmos og DTS:X. Både firkantet og rund front med magnetfæste medfølger. Fronten kan males i den farve, man måtte ønske. Prisen pr. højttaler er 2.000 dollars.

Endelig er der den mindre SCL-8, en tovejshøjttaler til loftsindfældning og i alt væsentligt en mindre version af SCL-5. Også den har en skråtstillet horndiskant, men her er bas/mellemtonen på 5,25 tommer. Her får man ligeledes både rund og firkantet malbar front, og prisen bliver 1.000 dollars pr. styk.

Tilgængelighed

Alle de nye højttalermodeller kommer til februar. Desuden udsender JBL til marts et gigantisk flagskib, nemlig SCL-1 til hele 15.000 dollars pr. højttaler, plus den passive subwoofer SSW-1 med to 15 tommers bas-enheder og hele 10 cm slaglængde. 7.500 dollars koster den.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk).

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.