Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: PMC Prodigy5

Den fulde pakke til lavere pris.

Skrevet af / 20/05/2023 - 14:44
High-End 2023: PMC Prodigy5

De er faktisk ret små, de to højttalere i PMC’s nye Prodigy-serie. De er også relativt prisvenlige, men har stadigvæk PMC’s signatur: Advanced Transmission Line (ATL). Det er en foldet kanal, der giver udvidet basområde.

Det fungerer bare fantastisk, og i vores tests går PMC faktisk dybest i basområdet. Det bedste af det hele er, at de gør det med finesse og autoritet.

Nu bliver disse eftertragtede egenskaber billigere.

PMCs ATL-løsning. Foto: Lasse Svendsen

Den mindre Prodigy1 er prissat til 1250 britiske pund, dvs. lidt over 10.000 kroner pr. par. Her får man et meget kompakt højttaler-sæt med en 13,3 cm stor basenhed, en 25 mm diskantenhed, og basområdets rækkevidde angives til 50 Hz (-3 dB).

Som man kan se på billedet ovenfor, har begge højttalerne PMCs ATL-løsning, som giver bedre effekt ved lavere frekvenser end en traditionel basrefleks. ATL-kanalen i Prodigy1 er 1,91 meter lang, hvorimod et basrefleksrør måske kun ville være omkring 15 cm langt i sammenligning.

Foto: Lasse Svendsen

Den gulvstående Prodigy5 har de samme elementer som Prodigy1. Men fordi kabinettet er større, er der plads til en længere ATL-kanal. Her er den blot fem cm længere, men sammen med et større indre volumen, er det nok til at nå ned til 35 Hz (-3 dB).

Prodigy-serien vil være tilgængelig i løbet af sommeren, og den større Prodigy5 er prissat til 1995 pund, svarende til ca. 17.000 kroner.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Her er Lyngdorfs nye højttaler

Scroll to Top