Nyhed

Gulvstående magiker

Magico har valgt kulfiber i den kommende M2-højttaler.
forfatter

De er kendt for deres stive højttalerkabinetter med udstrakt brug af aluminium, men denne gang har Magico valgt kulfiber. Den gulvstående M2 er en trevejs højttaler, hvor kulfiber er lagt lagvis for at gøre kabinettet stivere. Det har også halveret vægten, og forholdet mellem vægt og stivhed er opgivet til en faktor på 60.

Magico siger også, at de ydre dimensioner er reduceret med 30 procent sammenlignet med en tilsvarende konstruktion i andre materialer.

(Foto: Magico)

Bestykningen består af en 28 mm berylliumdiskant med diamantlag, en 6 tommer stor mellemtone og to 7 tommers bas-enheder, alle med grafenmembran. De kalder det Multi-Wall carbon XG Nanographene og siger, at materialet er 20 procent lettere og 300 procent stivere end de membrantyper, Magico har brugt i tidligere højttalermodeller.

Mellemtone-enheden anvender to neodymmagneter og en svingspole i titanium. De to bas-enheder strækker sig til 26 Hz, og enhedernes frekvensområder styres af Magicos Elliptical Symmetry Crossover – et delefilter med komponenter fra bl.a. tyske Mundorf.

(Foto: Magico)

Magico M2 er i foreløbig kun opgivet med svensk pris. SEK 749.000, for at være helt præcis.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.