data-srcset

Focal fejrer 40 år

Fødselsdagsfest med nye højttalere – og bilstereo!

Franskmændene er gode til at fejre, så når Focal i år fejrer 40 års jubilæum, udsender de selvfølgelig jubilæumshøjttalere. Blandt disse Spectral 40th – en gulvhøjttaler med retro-design, 7 tommers bas-enheder, en 6 tommers mellemtone og en diskant med inverteret membran i aramidfiber.

(Foto: Lasse Svendsen)

Spectral 40th er uforskammet lig tidligere Focal-højttalere, og lyden er faktisk tunet mere i retning af fest og ballade end kritisk lytning.

En lille demo gav absolut den smag efter mere. De fysisk relativt moderate højttalere lød topsejt under demoen og skovlede stram og potent bas ud med entusiasme. Højttalerne er allerede bestilt til test, og prisen for et par (ud af kun 400 i alt) bliver ca. 67.000 kroner.

(Foto: Lasse Svendsen)

Focal nøjes ikke med Spectral 40th, men udsender også de meget eksklusive Scala 40th – i kun fire par (!) – med en særlig Black Silver-lak (der faktisk er grå) samt de kendte K2 Power-enheder og en berylliumdiskant.

Og det er ikke det hele. De har sågar produceret et sæt bilstereohøjttalere. Jep, bilstereo. F40th, som de hedder, kommer i en trækasse med et ottekanals delefilter, højttaler-enheder med Flax-sandwichmembraner, Focals berylliumdiskanter og en femkanals forstærker.

(Foto: Focal)

Vi skal også nævne, at Focals Utopia-serie med det karakteristiske design nu kan fås i håndlavet fransk træfinér. Lyst eller mørkt træværk, der står i kontrast til en lys eller mørk frontbaffel. Og bare så det er sagt: De ser meget bedre ud i virkeligheden.

(Foto: Lasse Svendsen)

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også

 data-srcset

Nye radioer fra JBL

Nej, lineær radio er skam ikke dødt. Det vil JBL bevise med deres bærbare Tuner 2 og Tuner XL.

 data-srcset

HBO Max lanceret i USA

I dag er der premiere på HBO og WarnerMedias nye streaming-tjeneste i USA. Kan HBO Max blive en værdig Netflix-udfordrer?

 data-srcset

Tilpas dit gaming-lydkort

Nej, det hedder ikke Pure Edition, fordi RGB-lyset er fjernet på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tværtimod: Her er der lys i alle ender og kanter.