Focal fejrer 40 år

Fødselsdagsfest med nye højttalere – og bilstereo!
forfatter

Franskmændene er gode til at fejre, så når Focal i år fejrer 40 års jubilæum, udsender de selvfølgelig jubilæumshøjttalere. Blandt disse Spectral 40th – en gulvhøjttaler med retro-design, 7 tommers bas-enheder, en 6 tommers mellemtone og en diskant med inverteret membran i aramidfiber.

(Foto: Lasse Svendsen)

Spectral 40th er uforskammet lig tidligere Focal-højttalere, og lyden er faktisk tunet mere i retning af fest og ballade end kritisk lytning.

En lille demo gav absolut den smag efter mere. De fysisk relativt moderate højttalere lød topsejt under demoen og skovlede stram og potent bas ud med entusiasme. Højttalerne er allerede bestilt til test, og prisen for et par (ud af kun 400 i alt) bliver ca. 67.000 kroner.

(Foto: Lasse Svendsen)

Focal nøjes ikke med Spectral 40th, men udsender også de meget eksklusive Scala 40th – i kun fire par (!) – med en særlig Black Silver-lak (der faktisk er grå) samt de kendte K2 Power-enheder og en berylliumdiskant.

Og det er ikke det hele. De har sågar produceret et sæt bilstereohøjttalere. Jep, bilstereo. F40th, som de hedder, kommer i en trækasse med et ottekanals delefilter, højttaler-enheder med Flax-sandwichmembraner, Focals berylliumdiskanter og en femkanals forstærker.

(Foto: Focal)

Vi skal også nævne, at Focals Utopia-serie med det karakteristiske design nu kan fås i håndlavet fransk træfinér. Lyst eller mørkt træværk, der står i kontrast til en lys eller mørk frontbaffel. Og bare så det er sagt: De ser meget bedre ud i virkeligheden.

(Foto: Lasse Svendsen)

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også