TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
High End 2019

Tårevækkende smukt fra Sonus faber

Minima Amator er blandt de glemte legender, men nu kommer der en ny version af højttalerne.

Det virker, som om Sonus faber seriøst er ude på et retro-spor. Ikke at vi klager. For det har ført til kreationer som Ex3ma og Electa Amator III, og nu er der søreme en til.

Minima Amator II er en mindre version af Electa Amator III, med samme høje udførelse på træværk, enheder og delefilter.

(Foto: Sonus faber)

Det er – som billedet ovenfor fortæller – en kompakt reolhøjttaler med retro-design, som adskiller sig tydeligt fra Sonus fabers Sonetto II og Olympica I.

(Foto: Sonus faber)

Originalen går tilbage til 1990’erne og blev en kritikerfavorit, der også solgte godt. De er også meget eftertragtede på brugtmarkedet, hvilket tyder på, at både lyden og konstruktionen har tålt tidens tand godt.

Den nye Minima Amator II er ny fra inderst til yderst.

(Foto: Sonus faber)

Det eksklusive træværk i 25 mm valnød med for- og bagside betrukket i kunstlæder er bestykket med en 28 mm diskant med silkemembran og Sonus Fabric DAD-teknologi (Damped Apex Dome), som skal give en renere og mere jævn diskantgengivelse.

En 15 cm bas med cellulose- og fiberbaseret membran er monteret i en aluminiumkurv, og bassen munder ud i en basrefleksport på bagsiden.

(Foto: Sonus faber)

Højttaleren kan bruges sammen med Sonus fabers gulvstandere med base i Carrara-marmor eller med den enklere Unicum-stander.

Minima Amator II er 32,5 cm høj, 20 cm bred og 27,45 cm dyb, og vejer 7,1 kg stykket. Sonus faber opgiver frekvensområdet til 50 Hz – 35 kHz, følsomheden til 87 decibel og den nominelle modstand til 4 ohm.

(Foto: Sonus faber)

Den kompakte højttaler er ikke langt væk. Der tales om, at den kan være i butikkerne i juni, prissat omkring 30.000 kroner parret.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.