Search
Generic filters

Lysstærkt 85 mm portrætobjektiv

Canons lovede 85 mm f/1.2 til R-serien er her endelig.

Foreløbig er det ikke godt at sige, hvor mange kameraer Canon har solgt af den nye, spejlfrie R-serie. Systemkameraerne, der skal erstatte spejlreflekskameraerne på længere sigt.

Men sikkert er det, at Canon er kommet godt i gang med to kameraer, EOS R og det enklere EOS RP.

De kan begge bruge stort set alle eksisterende Canon-objektiver – med en adapter – men der findes allerede objektiver til den nye R-serie.

Såsom det fantastiske RF 50 mm f/1.2, det kompakte RF 35 mm f/1.8 Macro og den lysstærke zoom RF 28-70 mm f/2.0. Ud over RF 24-105 mm f/4.0, som vi testede sammen med EOS R. Alle sammen fremragende objektiver, og nu kommer der et til.

(Foto: Canon)

Egentlig kommer der mange flere, men først blandt dem er RF 85 mm f/1.2L USM.

Det er et lysstærkt og vejrbeskyttet portrætobjektiv med den RF-fatning, der bruges på R-serien. Med en lysstyrke på f/1.2 kan man isolere motiver med virkelig uskarp for- og baggrund, og få en fortegningsfri gengivelse af motivet.

(Grafik: Canon)

Canon siger, at objektivet er udviklet specielt til R-serien med den brede fatning, og brændvidderne er som bekendt perfekt til portrætter, bryllupper og andre motiver, hvor bl.a. lysstyrken på f1.2 er nyttig.

Pris og tilgængelighed er stadig lidt usikkert, men vi regner med at få fat i et testeksemplar, så snart objektivet lander her hjemme.

(Foto: Canon)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.