annonce

Audio Pro i alle rum

Streaming med lydkvalitet

Hvem skulle have troet, at en relativt lille svensk producent var pioner inden for trådløse højttalere?

(Foto: Producent)
annonce

På Sveriges vestkyst ligger Helsingborg. Her laves nogle af de mest vellydende trådløse højttalere, vi har testet. Fra den bærbare Addon T3 med Bluetooth til en af de første AirPlay-højttalere, vi testede.

Den lille virksomhed, der blev startet i Stockholm allerede i 1978, har langsomt, men sikkert arbejdet sig op til anerkendelse og en omsætning af en vis størrelse. Det trådløse højttalerboom øgede omsætningen til respektable 300 millioner svenske kroner i 2016, og med ét var den lille virksomhed ikke så lille længere.

(Foto: Producent)

En stor del af succesen skyldes et dramatisk skift for nogle år siden. Her valgte man simpelthen at stoppe med at lave analoge højttalere og satse på trådløse, digitale højttalere.

Audio Pros administrerende direktør, Stefan Panzar, fortæller til Lyd & Billede, at det virkede som en god idé på det tidspunkt. Men det tog tid, før omsætningen kom op i omdrejninger efter den nye kurs. At den gjorde det, skyldes i høj grad, at Audio Pro formåede at få bedre lyd ud af højttalerne end mange af konkurrenterne.

“Spotify hjalp selvfølgelig, men det gjorde lydkvaliteten nok også,” siger Stefan Panzar. “Vi forsøgte at gøre det let at sætte op og komme i gang, og det synes jeg, vi er lykkedes ganske godt med.”

Audio Pro ansatte for nylig Nils Ankarcrona som finansdirektør og Jens Henriksen fra Zounds Industries som salgsdirektør, og planlægger at udvide arealet for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel efter trådløse højttalere.

Flere nye højttalermodeller er på vej fra Audio Pro, som udvikler, sælger og markedsfører alt fra hovedkvarteret i Helsingborg. F.eks. de første modeller i den nye Connectivity-serie, Addon C10 og C5. Dem så vi første gang på IFA-messen i september 2016, men nu er de endelig klar til butikkerne – og på vej til vores testbænk.

annonce

De første to modeller i serien er selvfølgelig trådløse og kan bruges som multirumshøjttalere. De kan også spille hver for sig i hver sit rum, og de styres med en app. Med den kan man konfigurere, hvordan højttalerne skal opføre sig, og forhåndsindstille fire knapper, så man nemt kan vælge sin yndlingskanal på radioen.

annonce

“De har jo ikke radio indbygget, men vi tror, at det at folk kan vælge lydkilde – også radio – fra forhåndsindstillingerne, er noget, kunderne vil sætte pris på,” siger Steinar Arnason, der er vicepræsident i Audio Pro.

picture2 picture3 picture4
<
>
Sådan kan Audio Pros fremtidige højttalere måske komme til at se ud.

De to højttalere har både Bluetooth og Wi-Fi, og på bagsiden har de en analog lydindgang, f.eks. til tv eller pladespiller. Her er der også subwoofer-udgang, og en ny (trådløs) subwoofer er på vej fra Audio Pro, som både passer til Addon C-serien og andre højttalere med subwoofer-udgang.

Sammen med de nye højttalere udsendes også en trådløs tilslutningsboks kaldet Link1. Den har bl.a. optisk lydindgang og kan sluttes til eksisterende højttalere for at udvide streamingen til ældre apparater.

Den store Addon C10 koster ca. 2.800 kroner, den lille C5 ca. 2.000 kroner, mens Link1 koster omkring 700 kroner. Højttalerne fås i grå, hvid og sort, og C5 kan også leveres i rosa.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Endelig findes der en multiprinter, som giver store fotoprint af høj kvalitet i A3-format.

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Grafikkrig: AMD har en ny kortgeneration klar til sommerens Computex. Men får vi også Nvidia RTX 3080 at se?