TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

3D-lyd fra trådløs Loewe-højttaler

Højttaleren er verdens første trådløse 3D-højttaler og skal give lige god lyd, uanset hvor i rummet man sidder.

forfatter
Publiceret 23/04/2013 - 11:43

Loewe 3D Orchestra IS behøver bare et strømkabel. Ellers er den trådløs. Den slanke cylinderformede højttaler, som har forstærkeren indbygget, skal ifølge Loewe levere tredimensionel lyd, ved at musikken spredes i sfæriske lydbølger i alle retninger fra højttaleren. Det betyder ikke bare, at lyden skal være ens i alle retninger, men også at de ikke er så kræsne med placering. Hverken af højttaler eller lytter.

Spredningsmønsteret etableres efter at højttaleren selv måler afstanden til vægge, tag og gulv og korrigerer spredningen efterfølgende.

3D_Orchestra_01_TECH-AUFBAU_RGB

Når man har pakket højttalerne ud, og sat dem på plads på et passende sted, for eksempel en på hver side af tv´et, tilslutter man en mikrofon, som placeres foran sofaen. Med et tastetryk starter en opsætningsproces, hvor lyden kalibreres til rummet, ikke forskellig fra opsætningen af en surroundreceiver og et 2.1 kanals højttalersæt.

3D Orchestra IS kan bruges i både stereo- og surroundopsætning og parres med en Loewe subwoofer for bedre basrespons.

3D_Orchestra_Speaker_Subwoofer_TV_Individual_RGB

Loewe siger, at det egentlig ikke spiller så stor en rolle, at højttalerne ikke er placeret nøjagtig lige langt fra hinanden, i samme højde, eller lige tæt på bagvæggen. Elektronikken er avanceret nok til at klare at kompensere for akustiske afvigelser, siges det.

At de er trådløse, gør dem også mere fleksible. De kan sættes på hylder, hænges på væggen eller sættes på gulvstativer og kan leveres med top og bundlåg i flere farver, som matcher Loewes farvetpalet på tv´ene derfra.

Pris og tilgængelighed er ikke kendt, men vi vil absolut få 3D Orchestra IS testet, og så finder vi ud af, om Loewes påstand om perfekt lyd for alle holder stik.

3D_Orchestra_Speaker_VAR_RGB

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Danske Raidho præsenterer to små og én enorm højttaler Den største koster lige så meget som en Porsche Taycan.
Sonos har truffet et underligt valg Sonos demonstrerede deres billigste soundbar, Ray, i København onsdag. Men hvad er det, de har gjort?
B&O Beosound Balance – endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance lyder rigtig godt alene – og endnu bedre som par.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend