Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

3D-lyd fra trådløs Loewe-højttaler

Højttaleren er verdens første trådløse 3D-højttaler og skal give lige god lyd, uanset hvor i rummet man sidder.

Skrevet af / 23/04/2013 - 11:43
3D-lyd fra trådløs Loewe-højttaler

Loewe 3D Orchestra IS behøver bare et strømkabel. Ellers er den trådløs. Den slanke cylinderformede højttaler, som har forstærkeren indbygget, skal ifølge Loewe levere tredimensionel lyd, ved at musikken spredes i sfæriske lydbølger i alle retninger fra højttaleren. Det betyder ikke bare, at lyden skal være ens i alle retninger, men også at de ikke er så kræsne med placering. Hverken af højttaler eller lytter.

Spredningsmønsteret etableres efter at højttaleren selv måler afstanden til vægge, tag og gulv og korrigerer spredningen efterfølgende.

3D_Orchestra_01_TECH-AUFBAU_RGB

Når man har pakket højttalerne ud, og sat dem på plads på et passende sted, for eksempel en på hver side af tv´et, tilslutter man en mikrofon, som placeres foran sofaen. Med et tastetryk starter en opsætningsproces, hvor lyden kalibreres til rummet, ikke forskellig fra opsætningen af en surroundreceiver og et 2.1 kanals højttalersæt.

3D Orchestra IS kan bruges i både stereo- og surroundopsætning og parres med en Loewe subwoofer for bedre basrespons.

3D_Orchestra_Speaker_Subwoofer_TV_Individual_RGB

Loewe siger, at det egentlig ikke spiller så stor en rolle, at højttalerne ikke er placeret nøjagtig lige langt fra hinanden, i samme højde, eller lige tæt på bagvæggen. Elektronikken er avanceret nok til at klare at kompensere for akustiske afvigelser, siges det.

At de er trådløse, gør dem også mere fleksible. De kan sættes på hylder, hænges på væggen eller sættes på gulvstativer og kan leveres med top og bundlåg i flere farver, som matcher Loewes farvetpalet på tv´ene derfra.

Pris og tilgængelighed er ikke kendt, men vi vil absolut få 3D Orchestra IS testet, og så finder vi ud af, om Loewes påstand om perfekt lyd for alle holder stik.

3D_Orchestra_Speaker_VAR_RGB

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Scroll to Top