Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

4K-projektorer med god lysstyrke koster normalt en formue, men det vil XGIMI lave om på.

Skrevet af / 11/09/2023 - 16:05
XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Selvom tv-skærme bliver større og større, er projektorer stadig en effektiv løsning, når man vil have et stort billede. Kinesiske XGIMI er kendt for sine prisbillige 4K-projektorer, og nu er producenten klar med den nye flagskibsmodel HORIZON Ultra. Det er efter sigende verdens første hjemmebiografprojektor med understøttelse af Dolby Vision HDR.

Frame2HorizonultraproductPic Frame5HorizonultraproductPic
<
>
XGIMI Horizon Ultra (Foto: XGIMI)

XGIMI Horizon Ultra

For at opnå en nogenlunde anstændig billedoplevelse af HDR-indhold (High Dynamic Range) med projektorer er det vigtigt med god lysstyrke. Projektormarkedet har længe brugt enten laser- eller LED-baserede lyskilder, men XGIMI hævder, at deres nye Dual Light-system med både laser og LED vil give en god kombination af bredt farvespektrum og høj lysstyrke. Horizon Ultra opnår en lysstyrke på op til 2300 lumen, hvilket er sammenligneligt med Sonys 4K-projektorer til en betydeligt højere pris. Det er selvfølgelig stadig uvist, hvordan billedkvaliteten bliver i praksis!

Projektoren har flere smarte funktioner. Den kan bl.a. tage højde for farven på din væg og korrigere farvegengivelsen derefter (selvom de fleste nok vil foretrække et rigtigt lærred). Projektoren har også funktioner som Auto-Keystone og autofokus, som skulle gøre det lettere at få det helt rigtige billede. På den måde kan den være velegnet til både midlertidige opsætninger og permanente installationer. Projektoren har to HDMI-indgange inklusive eARC. Den har også en smart brugergrænseflade med Android 11, som giver adgang til en bred vifte af streamingtjenester og apps. Den har også et indbygget højttalersystem fra Harman Kardon. For gamere er det værd at bemærke understøttelse af op til 4K/60Hz og en inputforsinkelse på 18 ms.

Læs også Denne 4K-projektor har Android smart-TV XGIMI Horizon Pro kan streame 4K Ultra HD-video direkte på væggen og har indbygget lyd fra Harman Kardon.

Pris og tilgjengelighet

XGIMI Horizon Ultra kommer i handlen den 15. september via XGIMIs hjemmeside og autoriserede forhandlere. Prisen er 1899 euro svarende til næsten 15.000 kroner.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Scroll to Top