Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Får vi endelig Sonos’ hovedtelefoner at se i 2024?

I følge rygter er Sonos på vej med ikke blot den længe ventede hovedtelefon, men også med en streamingboks i stil med Apple TV.

Skrevet af / 22/11/2023 - 10:40
Får vi endelig Sonos’ hovedtelefoner at se i 2024?

Sonos vil i det kommende år udvide udvalget til helt nye produktkatgorier. Hvis rygter i branchen står til troende, får vi i 2024 både hovedtelefoner og en TV-streamingboks at se med Sonos-logo.

Rygterne er bragt til torvs af Mark Gurman på erhvervsmediet Bloomberg, som har talt med flere anonyme kilder hos Sonos.

Sonos-bøffer med ANC

Hovedtelefonerne er den mindst ventede nyhed, eftersom Sonos har arbejdet på sådan et produkt siden 2019. Tilbage i 2021 var Sonos langt fremme med en prototype, som vi også beskrev, baseret på lækkede patenttegninger.

Sonos var allerede i 2021 tæt på at lancere hovedtelefoner, men droppede projektet. (Foto: Deutsches Patent- und Markenamt)

Denne blev dog siden droppet, og de hovedtelefoner, som vi efter alt at dømme får at se i foråret 2024, er et helt nyt design med kodenavnet Duke. Der bliver i følge Bloomberg tale om en over-ear-model, der skal konkurrere direkte med Sony WH-1000XM5, Bose QuetComfort Ultra og Apple AirPods Max. Sonos vil angiveligt prissætte hovedtelefonerne mellem $400-$500. Altså prismæssigt tættere på Sony end på Apple.

Læs også Her får soundbaren klø Er du klar til at tage din biografoplevelse til det næste niveau? Vi har testet seks surround-forstærkere, der forvandler din stue til et inferno af biograflyd!

De nye støjreducerende hovedtelefoner vil i følge Bloombergs kilder blive præsenteret i marts 2024 og komme i butikkerne til april.

Lidt længere fremme i 2024, eller måske tidligt i 2025, skal Sonos være klar med en streamingboks til fjernsynet. Det som i sin tid blev kaldt en set-top box – dengang TV’er var dybe nok til at have noget stående ovenpå dem.

Apple TV-konkurrent

Enheden, der har fået kodenavnet Pinewood (sikkert inspireret af de navnkundige Pinewood-filmstudier i England), skal selvfølgelig streame video til TV’er. Styresystemet bliver ikke særlig overraskende bygget over Android. Successen for sådan en enhed står og falder på, hvorvidt Sonos vil være i stand til at tilbyde noget nyt og nyttigt til kunderne – noget som de ikke allerede har. Her vil boksen få hård konkurrence fra Apple, men også fra de allerede indbyggede smart-platforme i moderne TV’er, ikke mindst Android TV.

Læs også Sonos-tempel i Elgiganten Med ny shop-in-shop i det indre København byder Elgiganten indenfor til den komplette Sonos-lytteoplevelse.

Sonos er i følge Bloomberg i gang med at forhandle aftaler med de forskellige streamingudbydere, herunder naturligvis Netflix, som vist aldrig har sagt nej til at få sin egen knap på en fjernbejning noget sted. Et muligt trumfkort for Pinewood-boksen kan blive, at den også skal fungere som en central styreenhed for husstandens andre Sonos-enheder. Boksen kommer til at understøtte Dolby Atmos og Dolby Vision.

Der omtales også en række mindre overraskende nyheder indenfor Sonos’ eksisterende produklinjer. Således kan vi i 2024 forvente en ny udgave af Sonos Roam og en ny subwoofer. Det tror vi gerne; faktisk ville det være en større overraskelse, hvis netop de produkter ikke var i støbeskeen. Også en ny soundbar til afløsning af Arc skulle være på vej i løbet af 2024.

Læs også Sonos Era 100: Multirum-talentet Kan Sonos Era 100 være 500 kroner mere værd end den gamle favorit, Sonos One? Vi har testet udfordreren i både stereo og surround.

Indbygning

Der skulle også komme en lidt dyrere “professionel” version af Sonos Era 100 med indbygget Ethernet-indgang. Den vil være beregnet til installation i butikker og restauranter.

I følge rygterne arbejder Sonons også på “en high end-forstærker til hjemmebiografinstallationer.” Betegnelsen skal nok tages med et gran salt, da Bloomberg er et erhvervsmedie og ikke et techmedie – og derfor har en anden målestok. Men en pris på $3000-$4000 lyder immervæk spændende. Indbygningshøjttalere til loftinstallation er også noget, der peger på, at Sonos ser hjemmebiografen som andet og mere end et fjernsyn og en lydpind.

Kilde: Bloomberg

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Denon-receiver bringer Atmos-lyd til hjemmebiografen

8K-hjemmebiolyd til lavpris

0
Scroll to Top