TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Acurus & Aragon tilbage igen

HTP (Home Theater Professionals) kan nu præsentere Acurus og Aragon for de nordiske lande.

forfatter
Publiceret 19/06/2013 - 12:27

Acurus og Aragon er tilbage igen med et nyt forbedret design efter en længere pause. Mange kan nok erindre de amerikanske mærker og huske dem for deres evne til at levere rigeligt med power. Aragon blev startet for over 30 år siden i 1982 af Mondial Design fra New York, og i 1993 stiftede Mondial Design så Acurus, som et prisvenligere alternativ til Aragon.

I 2008 blev Acurus og Aragon opkøbt af amerikanske Indy Audio Labs, som består af en række elektronikingeniører som tidligere har arbejdet med udvikling for begge mærker. Indy Audio Labs’ plan om at få genetableret og opdateret disse to stolte amerikanske brands er nu lykkedes og flere nye modeller er lanceret. Designet på forstærkerne er revideret en smule og teknikken under låget er helt ny. Alle modellerne produceres og udvikles i USA.

A2007frontr

Acurus lancerer tre effektforstærkere i A2000 serien. Det er 2, 5 og 7 kanals modeller som hedder henholdsvis A2002, A2005 og A2007. Som navnene antyder ,så er hver kanal på 200 watt i 8 ohm. Teknikken er bygget op omkring et klassisk analogt udgangstrin med en massiv strømforsyning, der , som man siger, kan strømføde højtalerne med rigeligt ampere til selv de sværeste højtalerkonstruktioner. Forstærkerne er passivt kølet med store udvendige køleribber.

Acurus fokuserer mest på, at udstyret skal bruges til hjemmebiografen, hvorfor alle modeller er THX Ultra2 certificeret. Som en ny feature er der ethernet indgang på alle modeller, hvor det er muligt via en webinterface at monitorere og styre alle features. Det er her muligt at se forstærkerens temperatur og se status på hver enkel udgang, samt tænde og slukke hver enkel kanal separat. Det kan især være nyttigt, når man lytter til stereo på en multikanals forstærker ved at mute fem af kanalerne og kun bruge to til stereo. Derved får man hele strømforsyningens kapacitet til kun to kanaler i stedet for til syv, hvilket øger dynamik og overskud.

A2007backr

Til august bliver der lanceret en matchende surround forforstærker og processor kaldet Acurus ACT-4. Det er en No-Nonsense model, hvor der ikke er brugt energi og penge på en masse features “som rigtige hjemmebiograf-entusiaster alligevel ikke bruger”, som Thomas fra HTP siger. Af features kan bl.a. nævnes modulopbygget konstruktion, ethernet webinterface, dekodning af HD lydformater og THX Ultra2 certificering.

Det karakteristiske V i kabinettet, som ligner et kæmpe øksehug, har fulgt Aragon lige siden de første modeller i 80’erne. Designen er også videreført på de nye Aragon modeller. De første to r Aragon 8008 og Aragon Iridium, begge fås i enten sort eller sølv finish.

Aragon Iridium er en monoblok effektforstærker på 400 watt i 8 ohm. Det er en forstærker på over 30 kg, fuldt balanceret og harbåde indgange for XLR og RCA stik. Ligesom de øvrige modeller fra Indy Audio Labs har den mulighed for kontrol, styring og monitorering via Eethernet, RS232 og 12V trigger.
Aragon 8008 er en to kanals effektforstærker på 200 watt i 8 ohm pr. kanal. Den har samme features og kabinet som topmodellen Iridium. Senere i år bliver der lanceret en stereo forforstærker til at matche disse effektforstærkere samt en high-end surround processor.

Acurus A2002 koster 25.995 kr, Acurus A2005 36.995 kr, Acurus A2007 41.995kr og Acurus ACT-4 35.995 kr. Aragon 8008 koster 39.995 kr og Aragon Iridium 41.995 kr

www.htp.dk

ArgonIridiumPairr

Sven Bilen


Nyeste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend