Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Acurus & Aragon tilbage igen

HTP (Home Theater Professionals) kan nu præsentere Acurus og Aragon for de nordiske lande.

Skrevet af / 19/06/2013 - 12:27
Acurus & Aragon tilbage igen

Acurus og Aragon er tilbage igen med et nyt forbedret design efter en længere pause. Mange kan nok erindre de amerikanske mærker og huske dem for deres evne til at levere rigeligt med power. Aragon blev startet for over 30 år siden i 1982 af Mondial Design fra New York, og i 1993 stiftede Mondial Design så Acurus, som et prisvenligere alternativ til Aragon.

I 2008 blev Acurus og Aragon opkøbt af amerikanske Indy Audio Labs, som består af en række elektronikingeniører som tidligere har arbejdet med udvikling for begge mærker. Indy Audio Labs’ plan om at få genetableret og opdateret disse to stolte amerikanske brands er nu lykkedes og flere nye modeller er lanceret. Designet på forstærkerne er revideret en smule og teknikken under låget er helt ny. Alle modellerne produceres og udvikles i USA.

A2007frontr

Acurus lancerer tre effektforstærkere i A2000 serien. Det er 2, 5 og 7 kanals modeller som hedder henholdsvis A2002, A2005 og A2007. Som navnene antyder ,så er hver kanal på 200 watt i 8 ohm. Teknikken er bygget op omkring et klassisk analogt udgangstrin med en massiv strømforsyning, der , som man siger, kan strømføde højtalerne med rigeligt ampere til selv de sværeste højtalerkonstruktioner. Forstærkerne er passivt kølet med store udvendige køleribber.

Acurus fokuserer mest på, at udstyret skal bruges til hjemmebiografen, hvorfor alle modeller er THX Ultra2 certificeret. Som en ny feature er der ethernet indgang på alle modeller, hvor det er muligt via en webinterface at monitorere og styre alle features. Det er her muligt at se forstærkerens temperatur og se status på hver enkel udgang, samt tænde og slukke hver enkel kanal separat. Det kan især være nyttigt, når man lytter til stereo på en multikanals forstærker ved at mute fem af kanalerne og kun bruge to til stereo. Derved får man hele strømforsyningens kapacitet til kun to kanaler i stedet for til syv, hvilket øger dynamik og overskud.

A2007backr

Til august bliver der lanceret en matchende surround forforstærker og processor kaldet Acurus ACT-4. Det er en No-Nonsense model, hvor der ikke er brugt energi og penge på en masse features “som rigtige hjemmebiograf-entusiaster alligevel ikke bruger”, som Thomas fra HTP siger. Af features kan bl.a. nævnes modulopbygget konstruktion, ethernet webinterface, dekodning af HD lydformater og THX Ultra2 certificering.

Det karakteristiske V i kabinettet, som ligner et kæmpe øksehug, har fulgt Aragon lige siden de første modeller i 80’erne. Designen er også videreført på de nye Aragon modeller. De første to r Aragon 8008 og Aragon Iridium, begge fås i enten sort eller sølv finish.

Aragon Iridium er en monoblok effektforstærker på 400 watt i 8 ohm. Det er en forstærker på over 30 kg, fuldt balanceret og harbåde indgange for XLR og RCA stik. Ligesom de øvrige modeller fra Indy Audio Labs har den mulighed for kontrol, styring og monitorering via Eethernet, RS232 og 12V trigger.
Aragon 8008 er en to kanals effektforstærker på 200 watt i 8 ohm pr. kanal. Den har samme features og kabinet som topmodellen Iridium. Senere i år bliver der lanceret en stereo forforstærker til at matche disse effektforstærkere samt en high-end surround processor.

Acurus A2002 koster 25.995 kr, Acurus A2005 36.995 kr, Acurus A2007 41.995kr og Acurus ACT-4 35.995 kr. Aragon 8008 koster 39.995 kr og Aragon Iridium 41.995 kr

www.htp.dk

ArgonIridiumPairr

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

0
Scroll to Top