Nyhed

Hi-Fi

De tre forforstærkere koster fra ca. 40.000 kroner, og henvender sig til entusiaster - herunder dem, der har brug for DAC.
forfatter

To af forstærkerne har indbygget digitalkonverter (DAC) med support for alle tænkelige lydfiler. Også DSD op til 256, som efterspørges af glødende entusiaster.

Den mest overdådige model er C1100, som er en todelt forforstærker uden DAC, men i to kabinetter. Den ene del rummer en rørdrevet forforstærker, mens den anden er tilkoblings- og styreenhed. Begge er udformet som dual mono-forstærkere med kredsløbene for venstre og højre kanal adskilt.

XL_C1100T_Back

C1100 er helt analog med 12 indgange, herunder ingang for MC- eller MM-pick-up og indbygget hovedtelefonforstærker med såkaldt Heaphone Cross Feed Director (HXD), der skulle give en lyd, som minder mere om at lytte til højttalere i et rum.

McIntosh C1100 kommer i efteråret, og koster ca. 130.000 kroner.

XL_C52_Angle_RightDen anden nye forforstærker, C52, koster ca. 70.000 kroner, og har indbygget DAC med omfattende filstøtte for bl. andet DSD256- og DXD384-filer. Den har også en USB-port, der klarer højtopløst lyd op til 32-bit/384 kHz, optiske og koaksiale digitale og syv analoge lydindgange.

XL_C52_Back

Ikke nok med det, C52 har også pladespillerindgange til MC- og MM-pickup samt tre par udgange. To af dem med volumenkontrol, hvis man skulle være fristet til at bi- eller triampe med en eller to ekstra effektforstærkere til højttalerne.

XL_C47_Front_Top

Slet så avanceret er forforstærkeren C47 til ca. 38.000 kroner ikke, men den har stadig DAC med understøttelse af 32-bit/384 kHz hi-res lyd og op til DSD256 og DXD 384 kHz.

XL_C47_Back

Her man også får pladespillerindgange til MC og MM pickup, men to i stedet for tre udgange.

C52 og C47 har begge McIntosh-hovedtelefonforstærker med HXD, og bliver tilgængelige til efteråret.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.