TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony HDC-F5500: Professionelt kamera kan noget andre ikke kan

Med global lukker elimineres et velkendt problem ved videokameraer.

forfatter
Publiceret 26/03/2022 - 14:24

Sony HDC-F5500 er et professionelt 4K-videokamera med S35-billedsensor, som takket være global lukker eliminerer problemet med lukkerforvrængning, hvor objekter ser ud til at bøjes under hurtige panoreringer.

Med global lukker aflæses hele billedsensoren på én gang i modsætning til rullende lukker, hvor den aflæses fra top til bund. Den nævnte forvrængningsfejl kaldes ligefrem rullende lukker.

Sony HDC F55002
Sony HDC-F5500 har global lukker. (Foto: Sony)

Ideelt til live og sport

Den globale lukker er lynhurtig, hvilket gør HDC-F5500 ideelt til live- og sportsproduktioner. Kameraet skal også “fungere perfekt under udfordrende lysforhold”, f.eks. koncerter med hurtig stroboskopbelysning.

HDC-F5500 er et S35 full-frame-kamera med ottetrins ND-filter, der også bruges i det digitale filmkamera Venice. Det giver mulighed for hurtigt at vælge den rigtige fokusdybde og gør det nemmere at lave kontrollerede optagelser af motiver i hurtig bevægelse. Også under dårlige lysforhold.

Kameraet kan både styres lokalt og eksternt via IP for højest mulig fleksibilitet. Det er også kompatibelt med IP-udvidelsesadapteren HDCE-TX50, som gør det nemmere at sætte multikameraproduktion op ude i felten.

Kommer til Europa

HDC-F5500 blev lanceret i USA i oktober 2021, og nu er det så besluttet, at kameraet kommer til Europa. Det skal bl.a. bruges under jazzfestivalen i Montreux i Schweiz til juli, hvor det skal anvendes til at filme artisterne på scenen, men også til stemningsfilm fra Genèvesøens bredder.

Læs også Kompakt prof-kamera på steroider Det professionelle Sony FX6 kombinerer det bedste fra deres spejlløse systemkameraer med det bedste inden for 4K-cinematografi.

Sony HDC-F5500 er som nævnt et professionelt kamera, hvilket også afspejler sig i prisen: 90.000 euro koster det såmænd.

Mere info: pro.sony.eu

Sony HDC F55004 Sony HDC F5500 Sony HDC F55003
<
>
(Foto: Sony)

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend