TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony HDC-F5500: Professionelt kamera kan noget andre ikke kan

Med global lukker elimineres et velkendt problem ved videokameraer.

forfatter
Publiceret 26/03/2022 - 14:24

Sony HDC-F5500 er et professionelt 4K-videokamera med S35-billedsensor, som takket være global lukker eliminerer problemet med lukkerforvrængning, hvor objekter ser ud til at bøjes under hurtige panoreringer.

Med global lukker aflæses hele billedsensoren på én gang i modsætning til rullende lukker, hvor den aflæses fra top til bund. Den nævnte forvrængningsfejl kaldes ligefrem rullende lukker.

Sony HDC F55002
Sony HDC-F5500 har global lukker. (Foto: Sony)

Ideelt til live og sport

Den globale lukker er lynhurtig, hvilket gør HDC-F5500 ideelt til live- og sportsproduktioner. Kameraet skal også “fungere perfekt under udfordrende lysforhold”, f.eks. koncerter med hurtig stroboskopbelysning.

HDC-F5500 er et S35 full-frame-kamera med ottetrins ND-filter, der også bruges i det digitale filmkamera Venice. Det giver mulighed for hurtigt at vælge den rigtige fokusdybde og gør det nemmere at lave kontrollerede optagelser af motiver i hurtig bevægelse. Også under dårlige lysforhold.

Kameraet kan både styres lokalt og eksternt via IP for højest mulig fleksibilitet. Det er også kompatibelt med IP-udvidelsesadapteren HDCE-TX50, som gør det nemmere at sætte multikameraproduktion op ude i felten.

Kommer til Europa

HDC-F5500 blev lanceret i USA i oktober 2021, og nu er det så besluttet, at kameraet kommer til Europa. Det skal bl.a. bruges under jazzfestivalen i Montreux i Schweiz til juli, hvor det skal anvendes til at filme artisterne på scenen, men også til stemningsfilm fra Genèvesøens bredder.

Læs også Kompakt prof-kamera på steroider Det professionelle Sony FX6 kombinerer det bedste fra deres spejlløse systemkameraer med det bedste inden for 4K-cinematografi.

Sony HDC-F5500 er som nævnt et professionelt kamera, hvilket også afspejler sig i prisen: 90.000 euro koster det såmænd.

Mere info: pro.sony.eu

Sony HDC F55004 Sony HDC F5500 Sony HDC F55003
<
>
(Foto: Sony)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Optag god lyd i marken DJI Mic lover kabelfri studielyd i knaphulsmikrofoner.
En helt speciel zoom Sonys nye normalzoom er usædvanlig.
Den fedeste zoom, vi har set 10x ultra-telezoom til fuldformat.
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fuldformatkameraer, vi savler over Panasonics kompakte fuldformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebaseret autofokus. S5IIX giver yderligere heftige videofunktioner.
Guide til analoge kameraer At fotografere analogt er enormt populært. Her er de kameraer, vi anbefaler.
Følg Lyd & Billede