TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Lumix S 24 mm F1.8

Vejrbestandig 24 mm til landskabs- og gadefotografering.

forfatter
Publiceret 01/09/2021 - 08:23

Den fjerde i rækken er klar: Panasonic Lumix S 24 mm F1.8 føjer sig til serien af kompakte objektiver med fast brændvidde og god lysstyrke. De fire Lumix S-objektiver – S 85 mm, S 50 mm, S 35 mm og den nye S 24 mm – har alle f/1.8 som lysstyrke. De vejer næsten det samme og måler det samme i længde og diameter.

Læs også Let og skarp 85 mm til Panasonic full-frame Panasonics første full-frame portrætobjektiv rammer plet med god skarphed og nul fortegning.

Med den nye Lumix S 24 mm F1.8 dækker de fire de mest brugte brændvidder fra landskaber til portrætter, og ikke nok med det: Panasonic planlægger også en endnu bredere vidvinkel end 24 mm med tilsvarende god lysstyrke.

De afslører også, at en vidvinkelzoom med god lysstyrke er under udvikling, men indtil videre er brændviddeområde og andre data ikke kendt.

Den nye Panasonic Lumix S 24 mm F1.8 er altså lige så stor som de tre andre objektiver i samme serie, og vejrbestandig og frostsikret. Objektivet måler 82 mm i længden, det er 73,6 mm bredt og tager 67 mm filtre. Vægten er opgivet til 310 gram.

Panasonic siger, at den nye 24 mm er velegnet til video, og at focus breathing er elimineret. Autofokus sker med lydløse lineære motorer, og indvendig sørger en konstruktion med tre asfæriske linseelementer og afrundede blændelameller for høj skarphed med meget lidt fortegning og fejlbrydning samt blødt tegnede baggrunde (bokeh).

Panasonic Lumix S 24 mm F1.8 kommer til oktober og er prissat til 7.690 kroner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nyt kamera til ferien? Tjek vores top 10-liste! Et godt kamera giver dig bedre billeder. Tag et af vores udvalgte med på årets sommerferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 og RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter til sommerbilleder Lav dine egne billeder direkte fra app’en og skriv dem ud.
Eksklusivt analogt Leica Hvis du elsker analog fotografering, er Leica M-A Titan måske noget for dig.
Snart bliver Lumix GH6 endnu bedre Med en ny firmware-opdatering kan Lumix GH6 sende video i endnu højere kvalitet til ekstern optager.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend