TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Lumix S 24 mm F1.8

Vejrbestandig 24 mm til landskabs- og gadefotografering.

Den fjerde i rækken er klar: Panasonic Lumix S 24 mm F1.8 føjer sig til serien af kompakte objektiver med fast brændvidde og god lysstyrke. De fire Lumix S-objektiver – S 85 mm, S 50 mm, S 35 mm og den nye S 24 mm – har alle f/1.8 som lysstyrke. De vejer næsten det samme og måler det samme i længde og diameter.

Let og skarp 85 mm til Panasonic full-frame Panasonics første full-frame portrætobjektiv rammer plet med god skarphed og nul fortegning.

Med den nye Lumix S 24 mm F1.8 dækker de fire de mest brugte brændvidder fra landskaber til portrætter, og ikke nok med det: Panasonic planlægger også en endnu bredere vidvinkel end 24 mm med tilsvarende god lysstyrke.

De afslører også, at en vidvinkelzoom med god lysstyrke er under udvikling, men indtil videre er brændviddeområde og andre data ikke kendt.

Den nye Panasonic Lumix S 24 mm F1.8 er altså lige så stor som de tre andre objektiver i samme serie, og vejrbestandig og frostsikret. Objektivet måler 82 mm i længden, det er 73,6 mm bredt og tager 67 mm filtre. Vægten er opgivet til 310 gram.

Panasonic siger, at den nye 24 mm er velegnet til video, og at focus breathing er elimineret. Autofokus sker med lydløse lineære motorer, og indvendig sørger en konstruktion med tre asfæriske linseelementer og afrundede blændelameller for høj skarphed med meget lidt fortegning og fejlbrydning samt blødt tegnede baggrunde (bokeh).

Panasonic Lumix S 24 mm F1.8 kommer til oktober og er prissat til 7.690 kroner.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede