Nyhed

OM System M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO

Olympus hedder nu OM System, og her er det første objektiv.
forfatter

Efter at Olympus solgte deres kameradivision, er der blevet spekuleret i, om de nye ejere kunne beholde Olympus-navnet. Nu kender vi resultatet, og det hedder nu OM System.

Olympus-kameraer forsvinder ikke Det nye selskab skal fortsat lave kameraer.

Det nye navn er hentet fra det originale OM-system, som er opkaldt efter Yoshihisa Maitani – OM = Olympus Maitani – manden, der skabte spejlreflekskameraerne fra Olympus, som hed OM-1, OM-2 osv.

Det nye M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO er det allerførste produkt fra OM System, og der står ikke Olympus nogen steder på objektivet. Som er et kompakt, vejrbestandigt og lysstærkt objektiv med en brændvidde svarende til 40 mm i 35-format.

Det vejer kun 247 gram og indeholder 11 linse-elementer i 10 grupper. Tre af dem er såkaldte ED-elementer (Extra-Low Dispersion), et er et Super ED-element, og så er der to asfæriske og to HR-elementer (High-Refractive).

Det kan tyde på, at ingeniørerne har arbejdet hårdt på at skabe et lysstærkt objektiv med høj skarphed og opløsning over hele billedfladen, lav forvrængning og vignettering samt reduceret kromatisk aberration.

M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 er prissat til 5.290 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.