TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

OM System M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO

Olympus hedder nu OM System, og her er det første objektiv.

forfatter
Publiceret 09/11/2021 - 15:20

Efter at Olympus solgte deres kameradivision, er der blevet spekuleret i, om de nye ejere kunne beholde Olympus-navnet. Nu kender vi resultatet, og det hedder nu OM System.

Læs også Olympus-kameraer forsvinder ikke Det nye selskab skal fortsat lave kameraer.

Det nye navn er hentet fra det originale OM-system, som er opkaldt efter Yoshihisa Maitani – OM = Olympus Maitani – manden, der skabte spejlreflekskameraerne fra Olympus, som hed OM-1, OM-2 osv.

Det nye M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO er det allerførste produkt fra OM System, og der står ikke Olympus nogen steder på objektivet. Som er et kompakt, vejrbestandigt og lysstærkt objektiv med en brændvidde svarende til 40 mm i 35-format.

Det vejer kun 247 gram og indeholder 11 linse-elementer i 10 grupper. Tre af dem er såkaldte ED-elementer (Extra-Low Dispersion), et er et Super ED-element, og så er der to asfæriske og to HR-elementer (High-Refractive).

Det kan tyde på, at ingeniørerne har arbejdet hårdt på at skabe et lysstærkt objektiv med høj skarphed og opløsning over hele billedfladen, lav forvrængning og vignettering samt reduceret kromatisk aberration.

M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 er prissat til 5.290 kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend