TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Olympus sælges

Det nye selskab skal fortsat lave kameraer.

forfatter
Publiceret 26/06/2020 - 14:06

Efter tirsdagens børsmeddelelse til Tokyo Stock Exchange, hvor det blev oplyst, at Olympus har solgt deres kameradivision til Japan Industrial Partners, Inc. (JIP), er der spekulationer om, hvad der nu skal ske med alle Olympus’ fotoprodukter.

Svaret er, at det er usikkert, men intentionen med aftalen mellem Olympus og JIP er, at det nystiftede firma, der foreløbig hedder NewCo, fortsætter med at producere Olympus-kameraer og Zuiko-optik.

Hvilke modeller, og hvad der videre sker, er usikkert, men ifølge Annika Johansen, der er country sales manager for Olympus i Norge, er hele udviklingsafdelingen en del af JIP’s erhvervelse, og de har købt kameradivisionen fra Olympus for at fortsætte med at lave kameraer og objektiver.

Om det bliver under navnet Olympus, og hvad der sker med de andre mærker, siger børsmeddelelsen ikke noget om. Og vi må nok vente, til forhandlingerne er afsluttet i september, før vi får klarhed om, hvorvidt der stadig vil være Olympus-kameraer at finde på butikshylderne.

Olympus har sagt, at de vil fortsætte med at yde service og support til kameraer og objektiver, og JIP håber at være nået til enighed om overtagelse inden udgangen af 2020.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend