SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Olympus sælges

Det nye selskab skal fortsat lave kameraer.

Efter tirsdagens børsmeddelelse til Tokyo Stock Exchange, hvor det blev oplyst, at Olympus har solgt deres kameradivision til Japan Industrial Partners, Inc. (JIP), er der spekulationer om, hvad der nu skal ske med alle Olympus’ fotoprodukter.

Svaret er, at det er usikkert, men intentionen med aftalen mellem Olympus og JIP er, at det nystiftede firma, der foreløbig hedder NewCo, fortsætter med at producere Olympus-kameraer og Zuiko-optik.

Hvilke modeller, og hvad der videre sker, er usikkert, men ifølge Annika Johansen, der er country sales manager for Olympus i Norge, er hele udviklingsafdelingen en del af JIP’s erhvervelse, og de har købt kameradivisionen fra Olympus for at fortsætte med at lave kameraer og objektiver.

Om det bliver under navnet Olympus, og hvad der sker med de andre mærker, siger børsmeddelelsen ikke noget om. Og vi må nok vente, til forhandlingerne er afsluttet i september, før vi får klarhed om, hvorvidt der stadig vil være Olympus-kameraer at finde på butikshylderne.

Olympus har sagt, at de vil fortsætte med at yde service og support til kameraer og objektiver, og JIP håber at være nået til enighed om overtagelse inden udgangen af 2020.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.
  HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Panasonic Lumix S5

  Vejl.pris 17990 kr Lumix S5 er Panasonics bedste allround-kamera

  Nikon Z5

  Vejl.pris 14690 kr Overkommelig indgangsbillet til full-frame

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.