Nyhed

Olympus sælges

Det nye selskab skal fortsat lave kameraer.
forfatter

Efter tirsdagens børsmeddelelse til Tokyo Stock Exchange, hvor det blev oplyst, at Olympus har solgt deres kameradivision til Japan Industrial Partners, Inc. (JIP), er der spekulationer om, hvad der nu skal ske med alle Olympus’ fotoprodukter.

Svaret er, at det er usikkert, men intentionen med aftalen mellem Olympus og JIP er, at det nystiftede firma, der foreløbig hedder NewCo, fortsætter med at producere Olympus-kameraer og Zuiko-optik.

Hvilke modeller, og hvad der videre sker, er usikkert, men ifølge Annika Johansen, der er country sales manager for Olympus i Norge, er hele udviklingsafdelingen en del af JIP’s erhvervelse, og de har købt kameradivisionen fra Olympus for at fortsætte med at lave kameraer og objektiver.

Om det bliver under navnet Olympus, og hvad der sker med de andre mærker, siger børsmeddelelsen ikke noget om. Og vi må nok vente, til forhandlingerne er afsluttet i september, før vi får klarhed om, hvorvidt der stadig vil være Olympus-kameraer at finde på butikshylderne.

Olympus har sagt, at de vil fortsætte med at yde service og support til kameraer og objektiver, og JIP håber at være nået til enighed om overtagelse inden udgangen af 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.