Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Flyv drone med VR-briller

Med DJI Avata og et sæt VR-briller kan du flyve, som om du sad som pilot inde i selve dronen.

Skrevet af / 26/08/2022 - 10:09
Flyv drone med VR-briller

En af de vigtigste regler for droneflyvning er, at man altid skal have øjenkontakt med dronen. Det er imidlertid mere end svært, når dronen har en aktionsradius på flere kilometer, og man desuden gerne vil udforske svært tilgængelige steder.

Læs også Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.

DJI Avata, som netop er blevet præsenteret, kan måske lave om på det. Og samtidig give ejeren nogle helt anderledes oplevelser. DJO Avata er nemlig en såkaldt FPV-drone. Altså en drone med førstepersons-styring. ved hjælp af et VR-hovedsæt kan man nemlig se verden gennem kameralinsen og styre dronen, som om man sad i et lillebitte pilotsæde i den 420 gram tunge kameradrone.

Når man kombinerer Avata med de kompakte DJI Goggles 2 og DJI Motion Controller kan man kaste sig ud i en intuitiv flyveoplevelse, hvor man styrer retningen med enkle håndbevægelser, imens man oplever verden oppe fra via de to OLED-skærme i hovedsættet.

DJI Avata Desert Shot 17
DJI Avata-drone, VR-briller og håndkontrol. (Foto: DJI)

Pris og tilgængelighed

DJI Avata kan bestilles nu, og prisen er 4.499 kroner for selve dronen. For 8.999 kroner får man DJI Avata Fly Smart Combo, som inkludere. DJI FPV Goggles V2 og tilbehør. Luksuspakken, DJI Avata Pro-View Combo med DJI FPV Goggles 2, DJI Motion Controller og tilbehør koster 11.199 kroner.

Vi vender snarest tilbage med en test. Muligheden for at flyve som en superhelt var så fristende, at Lyd & Billedes svar på Clark Kent, chefredaktør Lasse Svendsen, allerede har bestil et testeksemplar.

DJI Avata Key Visual 1 outdoor DJI Avata Canyon Shot 03 DJI Avata Stadium Shot 3 DJI Avata Canyon Shot 09 DJI Avata Canyon Shot 06
<
>
DJI Avata Key Visual 1 outdoor
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top