TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Eizo CG2700X og Eizo CG2700S til billedredigering

Eizo lancerer to 27 tommers skærme med indbygget kalibrering i 4K og 2K.

forfatter
Publiceret 01/02/2022 - 14:00

Hvis du synes, at dine billeder ikke bliver som på skærmen, når du printer dem ud, skal du kalibrere skærm og printer. Det ved de professionelle, som kalibrerer begge dele med jævne mellemrum, så farver, kontrast og skarphed ser rigtigt ud.

De kan ikke sælge et billede, der ikke ser korrekt ud. Derfor bruger mange af dem meget bedre skærme, end de fleste har, og Eizos skærme har længe været blandt fotografernes favoritter.

CG2700X CG2700S press 01 scaled 1

Nu findes der to nye 27-tommere fra Eizo, Eizo ColorEdge CG2700X med IPS-panel og 4K-opløsning og ColorEdge CG2700S med 2K-opløsning. Der er nogle andre mindre forskelle, såsom 500 mod 400 nit lysstyrke, men ellers er de grundlæggende ens.

Læs også Sådan får du styr på farverne Enhver fotograf med respekt for sig selv har brug for godt værktøj til farve- og hvidbalancekorrektion.

Begge har Eizos avancerede billedkalibrering indbygget, så man ikke skal have en separat farvekalibrator til skærmen. F.eks. SpyderX Studio, som vi testede for noget tid siden.

ColorEdge CG2700S parts 989x228 1 ColorEdge CG2700X parts 989x228 1 ColorEdge CG2700X CG2700S b r 989x989 1
<
>
ColorEdge CG2700S. (Foto: Eizo)

En nyttig detalje ved de nye skærme er USB-C-porte, der kan levere op til 92 watt til en MacBook Pro, og så har man både strøm på den bærbare og billede på skærmen med ét kabel. De har også et indbygget Ethernet-stik til tilslutning til netværk og en skærmhætte, der fastgøres med små magneter.

Men det er den indbyggede kalibrering, der er den største grund til at vælge en af ​​de to Eizo-skærme. Den kan programmeres til at køre med jævne mellemrum, men kan også fjernkalibreres via netværket. Skærmene understøtter 10 bit farver og 16 bit Look Up Table – LUT – samt video-opskalering med interpolering.

ColorEdge CG2700X l hood sensor self cal en scaled 1
ColorEdge CG2700X. (Foto Eizo)

De understøtter 99 procent af Adobe RGB-farverummet og 98 procent af DCI P3, der er så godt, som det kan blive. Eizo siger også at skærmene har Gamut Warning, som viser, når billedet er uden for farverummet, og Luminance Warning, som viser udbrændte områder.

2K-skærmen CG2700S er til salg fra maj, mens 4K-skærmen CG2700X først kommer i butikkerne til juli. Priserne kendes endnu ikke, men du kan læse mere om Eizos skærme her.

sec01 06

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tamron lancerer en ekstrem zoom til Fujifilm X-kameraer Og den bliver billigere end Fujifilms egen tilsvarende zoom.
Leica lancerer Q2 i samarbejde med Seal Specialudgave i begrænset antal.
Se hvad du kan gøre med din harddisk Ny firmware med understøttelse af optagelse på SSD
Panasonic kommer med lysstærkt og kompakt 18mm objektiv Ultrabred vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.
Fujifilm X-H2 har 8K-video og hele 160 Mp Med 10-bit 8K-video og pixel shift er Fujifilm X-H2 klassens mest professionelle kamera.
Vidvinkelzoom til Fujifilm GFX 20-35 mm, og two more things ...
Følg Lyd & Billede