TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Trailer til ny svensk Netflix-serie: Clark

Se traileren til den nye dramaserie baseret på oprindelsen til Stockholm-syndromet.

forfatter
Publiceret 23/04/2022 - 19:36

Det er hele to år siden, Netflix annoncerede den nye svenske dramaserie Clark. Nu sker der noget.

Clark bliver en serie i seks dele og handler om den legendariske svenske gangster Clark Olofsson, der begik røverier over hele Europa og gentagne gange flygtede fra fængsler. Efter et bankrøveri i Stockholm blev Olofsson oprindelsen til selve Stockholm-syndromet.

Serien er baseret på Clark Olofssons selvbiografi Vafan var det som hände, og Olofsson spilles af Bill Skarsgård, søn af legendariske Stellan Skarsgård.

Netflix har netop udsendt traileren:

 

Skarsgård junior fik sit store gennembrud som skræmmende klovn i genindspilningen af Stephen King-klassikeren It (2017) og har de senere år bl.a. gjort sig bemærket i HBO-serien Castle Rock.

Læs også Gyserkick a la Stephen King Stephen Kings mangefacetterede gyserunivers bliver revitaliseret i 2. sæson af den fabelagtige Castle Rock.

Han havde hovedrollen i Netflix-filmen The Devil All the Time og i Sundance-hittet Nine Days. Den 29-årige skuespiller havde også en lille rolle i Deadpool 2 og har tidligere lagt stemmen til Mumitrolden i en engelsk version. På Clark er han desuden executive producer.

Clark sesong 1 6 Clark sesong 1 8 Clark sesong 1 11 Clark sesong 1 2 Clark sesong 1 12 Clark sesong 1 9 Clark sesong 1 5 Clark sesong 1 7 Clark sesong 1 4 Clark sesong 1 3
<
>
(Foto: Netflix)

Den svensksprogede serie er baseret på sandhederne og løgnene i Clark Olofssons selvbiografi og viser Olofsson fra hans yngre dage til i dag. Den berygtede gangster startede sin kriminelle karriere i 1960’erne og blev efterhånden en af de mest kontroversielle personligheder i det moderne Sverige.

Læs også Reklamer på Netflix! Efter mere end en halvering af aktiekursen og et fald i antallet af abonnenter tager streaming-giganten nu affære.

Olofsson er blevet dømt for narkotikahandel, drabsforsøg, overfald, tyveri og bankrøveri, og har tilbragt mere end halvdelen af sit liv bag tremmer. Han har efterladt sig et spor af traumer, hjertesorg, skuffelse og generel ødelæggelse. I 1970’erne, under et mislykket bankrøveri i Stockholm, blev Clark ophav til begrebet Stockholm-syndromet og har siden fastholdt sin position som “kendiskriminel” ved at narre hele Sverige til at blive forelsket i ham. Præcis som han ønskede det.

Clark sesong 1 10
(Foto: Netflix)

Manuskriptet er skrevet af Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius og Jonas Åkerlund, mens Åkerlund har instrueret serien, som er produceret af Scandinavian Content Group.

Jonas Åkerlund siger om serien:

Clark er historien om den mest politisk ukorrekte mand, der har levet det mest politisk ukorrekte liv. Det er den slags historie, jeg altid leder efter – en ultravoldelig, vittig, emotionel, ægte og surrealistisk biografi, der sætter et ansigt på Stockholm-syndromet og røveriet på Norrmalmstorg. Det handler om hele hans liv, og hvad der gjorde ham til den, han er, sandheden og løgnene bag hans utrolige karriere. Bill Skarsgård er perfekt til dette, og han vil gerne give rollen Stockholm-syndrom.”

Clark sesong 1 2
(Foto: Netflix)

Bill Skarsgård tilføjer:

“Clark Olofsson en af Sveriges mest farverige og fascinerende individer, på godt og ondt. Jeg tager denne udfordring op med glæde iblandet gru og tænker, at med Jonas og Netflix i ryggen kan vi fortælle en banebrydende historie med et tempo og et vanvid, som vi har måske ikke set på TV før. Clarks liv og historie er så utrolig forskruet, at det ville få selv Martin Scorsese til at rødme.”

Clark har premiere på Netflix den 5. maj.

Instruktør, Jonas Åkerlund. (Foto: Netflix)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Damer, kokain og hurtige penge. What’s not to like! De tre livsglade ex-prostituerede med bagagen fuld af dæmoner gør et sidste desperat forsøg på at undslippe fortiden. Og vi hænger fortsat på.
Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Biografsucces! Fans af Avatar-franchisen kan nu se frem til mange opfølgende film.
Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gør lykke hos Oscar-akademiet. Norge nomineres for nok en kortfilm.
Ikke ligefrem Hitlerjugend Endnu en gang stifter vi bekendtskab med filmlegenden Al Pacino i hans ikonisk rolle som outreret nazist-jæger.
Følg Lyd & Billede