TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse The Devil All the Time

Den djævelske arvesynd

Det kristne, konservative Midtvesten i USA danner rammen om Netflix’ outrerede familiekrønike om vold, begær og den allestedsnærværende arvesynd.

forfatter
Publiceret 05/10/2020 - 00:01
Karakter
Drama
The Devil All the Time

“Djævlen lurer i mørket” var en overskrift, som vi for nylig brugte om den intense thriller The Lighthouse, men som i den grad også kan bruges til at beskrive det oprørende drama The Devil All the Time.

I midten af 1950’erne forsøger krigsveteranen Willard Russell (Skarsgård) at skabe sig et liv og stifte familie. Hans gudfrygtige mor vil have ham til at gifte sig med den fromme Helen, men han falder i stedet for den søde, charmerende servitrice Charlotte.

Deres søn Arvin (Repeta/Holland) oplever tidligt tragedie i livet med sygdom og en far, der lider af psykiske krigsskader og en fanatisk gudstro – en tro og et forhold til Djævlen, der forfølger Arvin livet igennem.

 

Det historiske drama udspiller sig i gudfrygtige småbyer i Ohio og West Virginia, hvor tragiske familiehistorier flettes sammen. Kirken er byens samlingspunkt, og Djævlen skal holdes på afstand. En dag kommer den åleglatte prædikant Preston (Pattinson) til byen, og han håner de fattige og lokker byens unge piger til seksuelle obskøniteter – alt sammen i Guds navn, selvfølgelig.

Der er bestemt ikke meget lys i mørket i The Devil All the Time. I over to timer bombarderes vi med vold, seksuelle overgreb, korruption, moralsk forfald, religiøse ofringer, seriemordere og kinky sexlege – plus en korsfæstet, flået soldat. Tung kost en mørk efterårsaften, men i tilgift får vi fascinerende personer og en medrivende historie samt et herligt soundtrack.

Filmen er baseret på en roman af Donald Ray Pollock (som i øvrigt er filmens fortæller), hvor skam, religion og arvesynd står centralt i de ulykkelige personers liv, og instrueret af Antonio Campos, som også har skrevet manuskriptet.

Ville du lade din datter være alene med denne mand? Robert Pattinson i The Devil All the Time. (Foto: Netflix)

Vi bliver suget ind i den spændende historie med dens markante persongalleri, men desværre halter dramaturgien, og der er for mange tråde, der skal samles, så vi indimellem haster af sted, lidt hulter til bulter, selv om filmen varer over to timer.

Samtlige personer bærer på store karakterbrister, er plaget af varierende grader af religiøs fanatisme og angst, og lever deres elendige liv på bunden af samfundet. Så afgjort sydstatsstereotyper og indimellem for karikerede, men fremragende skuespilpræstationer gør dem ubehageligt levende.

The Devil All the Time_2 The Devil All the Time_3 The Devil All the Time_6 The Devil All the Time_5 The Devil All the Time_4
<
>
(Foto: Netflix)

Tom Holland (bedst kendt som den nye, splejsede Spider-Man) imponerer i den grad som sammenbidt, vred ung mand, der har oplevet mere tragedie i sin barndom, end de fleste ville formå at bearbejde. En god dreng, der har lært af sin far, at man indimellem må ty til vold, hvis livet går én imod. I rollen som hans fortabte far beviser Bill Skarsgård (Castle Rock) endnu en gang, hvilken fremragende karakterskuespiller han er.

Men det er Robert Pattinson (Twilight), der giver os kuldegysninger ned ad ryggen. Som et kynisk, selvretfærdigt røvhul af en præst er Pattinson en fryd/gru at overvære, og hans irriterende, nasale stemmer og nedladende blik burde være pensum på enhver teaterskole! Med The Lighthouse og for nylig Tenet har Pattinson løftet sig til et nyt niveau som skuespiller.

The Devil All the Time er en fængslende familiekrønike, der desværre vil lidt for meget, gaber for højt og ikke helt formår at finde historiens fokus. Fire stærke stjerner til en usædvanlig filmoplevelse, som bestemt er værd at se, når nætterne bliver lange.

(Foto: Netflix)

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Netflix
 • Release: 16. september 2020
 • Instruktion: Antonio Campos
 • Med: Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Haley Bennett, Jason Clarke, Riley Keough, Sebastian Stan, Mia Wasikowska, Michael Banks Repeta
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2020
 • Tid: 2:18 timer
IMDB Rating
The Devil All the Time Crime, Drama, Thriller | September 10, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend