Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

RELEASELISTE: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime – oktober 2022

Disse serier og film kan du streame i oktober - og nu får vi et gensyn med herligt outrerede Tanya McQuoid!

Skrevet af / 06/10/2022 - 10:40
RELEASELISTE: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime – oktober 2022

Endelig er efterårsmørket her!

Jo vist er det dejligt med sommersol, dovne dage, summende bier og en afkølende dukkert – gerne efterfulgt af grillmad og en kold pils (eller tre) på terrassen. Men selv de evigt lange skandinaviske sommerdage må have en ende; og med efteråret kommer indetid (akkompagneret af skyhøje energipriser…), hvor vi kan krølle os godt sammen i sofaen og se en fascinerende serie eller heftig actionfilm en mørk efterårsaften.

Efterårssæsonen er traditionelt højsæson for TV-kiggeri, men mange af streaming-tjenesterne har nok brændt det meste af krudtet af (med serier som House of the Dragon og Ringenes Herre: Magtringene) allerede, så oktober ser faktisk relativt slunken ud med hensyn til vilde nyheder.

PS! Glem ikke Ukraines kamp mod krigsforbryderiske Rusland. Her kan du donere penge til det livsvigtige hjælpearbejde for Ukraine

 

Disney+

Nu er Disney-konglomeratet blevet den største streaming-aktør af dem alle, efter at de i juli skubbede Netflix ned fra tronen.

Læs også Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.

Mickey Mouse & Co. åbner måneden (3/10) med den længe ventede sæsonafslutning af The Walking Dead.

I denne sæson havner grupperne i uforudsigelige situationer, hvor der lurer farer om hvert eneste hjørne – både døde og levende …

Den 5. oktober kom den nye dramaserie The Bear, hvor hele sæson 1 udkom på premieredagen. Den er blevet vældig godt modtaget i det store udland som en rigtig feelgood-serie.

I The Bear følger vi Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White), en ung kok fra gourmetverdenen, som kommer hjem til Chicago for at drive familiens sandwichbutik – The Original Beef of Chicagoland – efter et hjerteskærende dødsfald i familien. I en verden, der er meget anderledes end den, han er vant til, bliver Carmy nødt til at balancere den brutale realitet, det er at være ejer af en lille virksomhed med et viljestærkt og genstridigt køkkenpersonale og have et anstrengt forhold til sin familie, samtidig med at han skal håndtere konsekvensene af sin brors selvmord.

14. oktober kommer en moderne, komisk vinkling på Romeo & Julie: Rosaline.

Rosaline er et nyt twist på Shakespeares klassiske kærlighedshistorie, set gennem øjnene på Julies kusine, som tilfældigvis også for nylig har været genstand for ​​Romeos romantiske interesse. Rosaline er knust, da Romeo møder Julie og retter sin opmærksomhed mod hende i stedet for. Så Rosaline lægger en plan for at forhindre den berømte romantik og vinde ham tilbage.

 

Senere i oktober kommer en ny Star Wars-animationsserie Star Wars: Tales of the Jedi, kan streames fra den 26. oktober.

Vi minder om, at den meget seværdige Star Wars-serie Andor fortsat er i gang med sæson 1 på Disney+!

Læs også Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.

PS! Den norske Oscar-film Kon-Tiki bliver tilgængelig på Disney+ fra den 14. oktober.

 

Netflix

Netflix byder op til endnu en ny nordisk serie i oktober, i The Playlist kan vi følge iværksætterfasen til verdens største streaming-tjeneste, Spotify.

Den svenske programmør Daniel Ek (Edvin Endre) havde i 2006 solgt sit webannoncefirma for 7,5 mio.kr. og var nu på jagt efter nye web-baserede forretningsområder, hvor han kunne bruge sine kompetencer og penge. Sammen med tech-investoren Martin Lorentzon (Christian Hillborg), Sveriges svar på Jordan ‘The Wolf of Wall Street’ Belfort, kastede de deres kærlighed på musikindustriens forældede forretningsmodel og satte sig for at udvikle verdens bedste musikstreamingtjeneste. Og den skulle være gratis for brugerne.

Serien om den svenske iværksættersucces kan streames fra den 13. oktober.

 

Den 7. oktober kan du se dokumentaren, som er historien bag serien Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes.

 

Joel Edgerton og Sean Harris kan du opleve i det psykologiske krimidrama The Stranger fra den 19. oktober.

Jessica Chastain og Eddie Redmayne spiller hovedrollerne i originalfilmen The Good Nurse.

Dramafilmen er instrueret af danske Tobias Lindholm (som blandt andet har skrevet filmmanuskriptet til Druk). Premiere den 26. oktober.

 

Se mere fra Netflix’ oktober-premierer her:

 

HBO Max

Bundsolide Hugh ‘Dr. House’ Laurie får vi gensyn med i anden sæson af sci-fi-komedieserien Avenue 5 den 11. oktober.

Avenue 5 fører os til en fremtid, hvor rumturisme er blevet en realitet og en lukrativ industri. Kaptajn Ryan Clark (Laurie) havner på dybt vand, da hans luksusrumskib, ejet af Herman Judd (Josh Gad), kastes ud af kurs. Det, der skulle have været et otte ugers krydstogt, bliver til en otte år lang rejse. I sæson to er der gået fem måneder siden det mislykkede forsøg på at omdirigere fartøjet.

Sæson 2 af dokumentarserien The Vow får premiere den 18. oktober.

I juni 2019 blev NXIVM-grundlæggeren Keith Raniere dømt for pengeafpresning, menneskehandel, tvangsarbejde, identitetstyveri og produktion og besiddelse af børnepornografi. Raniere blev idømt 120 års fængsel.

Anden del af The Vow handler om den føderale retssag mod Raniere og giver seerne et eksklusivt indblik i kultlederens inderkreds, inklusive medstifteren af NXIVM, Nancy Salzman.

Et af det forgangne års absolut bedste tv-shows så nærmere på det tilsyneladende ‘komplicerede’ liv for stenrige, hvide amerikanere på et af Mauis fineste luksusresorter: The White Lotus.

Vi mødte forsmåede, forkælede, til dels virkelighedsfjerne amerikanere, som fik deres Hawaii-ferie ødelagt af bagateller og druknede sig i selvmedlidenhed eller smålige familieskænderier. En besynderlig flok jetsettere på vej til drømmeferien på den smaragdgrønne paradisø Maui. Til fælles havde de deres superrigdom – og en generel misfornøjelse med livet, familien og sig selv.

Seriens skaber, Mike White, havde forestillet sig og planlagt serien som en selvstændig miniserie. Men, som det så smukt hedder: “Due to popular demand” blev serien forlænget, og allerede mandag den 31. oktober kan du streame sæson 2 på HBO Max.

I denne omgang er vi ikke længere på Hawaii, men på The White Lotus resort på mafiaøen Sicilien, helt nederst i støvlen i det solrige, charmerende Italien; og den eneste af de oprindelige hovedrolleindehavere er den neurotiske, selvcentrerede, stærkt alkoholiserede (men åh så befriende fornøjelige) Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge).

Hovedattraktionen på HBO Max i oktober er dog ikke en splinterny serie, men episode 8, 9 og 10 (sæsonfinalen!) af den fortræffelige fantasy-serie House of the Dragon (prequel-serien til Game of Thrones).

Episoderne går i luften hhv. den 9., 16. og 23. oktober.

Læs også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på, at prequel-serien til Game of Thrones vil løfte streaming-tjenesten til gamle højder. Det tror vi, den vil!

 

Prime Video

Jeff Bezos’ Prime Videos bedste kort i streaming-krigen i efteråret er klart sæson 1 af gigantserien Ringenes Herre: Magtringene.

Den 7. oktober kan du streame episode 7, mens den ottende, SÆSONFINALEN!, får premiere næste fredag, den 14. oktober.

Andre nyheder er middelalderdramaet Catherine Called Birdy, instrueret og skrevet af Lena ‘Girls’ Dunham.

Året er 1290. I den engelske middelalderlandsby Stonebridge er Lady Catherine (kendt som Birdy) det yngste barn af Lord Rollo og Lady Aislinn. Hendes legeplads er Stonebridge Manor, et hus som i lighed med familien har set bedre dage. I sit økonomiske uføre og grådighed ser Rollo datteren som sin vej ud af økonomisk ruin, ved at gifte hende bort til en velstående mand for penge og jord. Men som alle store teenage-heltinder er Birdy livlig, smart og eventyrlysten – og klar til at undgå enhver frier på stadig mere geniale måder.

Eventyrfilmen får premiere den 7. oktober.

Fra samme dag kan du se Sean ‘Game of Thrones’  Bean i det emotionelle fængselsdrama Time.

Mark Cobden (Bean) er fuld af skyldfølelse efter at have dræbt en uskyldig mand ved et uheld. Efter at have accepteret dommen på fire år og være adskilt fra familien, møder han Eric McNally (Stephen Graham), en omsorgsfuld fængselsbetjent, som gør sit bedste for at beskytte dem, han har ansvar for. Men da en af de farligste indsatte identificerer hans svaghed, står Eric overfor et umuligt valg – mellem hans principper og hans familie.

Noget mere ‘kommerciel’ er nok den nye sci-fi-/thriller-serie The Periheral, med seje Chloe G. Moretz i hovedrollen.

Flynne Fisher (Moretz) bor i en afkrog af det sydlige USA og arbejder i den lokale 3D-printerbutik, mens hun tjener nogle hårdt tiltrængte ekstra penge ved at spille VR-spil for rige mennesker. En nat tager hun et headset på og befinder sig pludselig i det futuristiske London – en elegant og mystisk verden, som er dragende anderledes end hendes egen slidsomme tilværelse. Men dette er ikke som noget spil, hun har spillet før: Flynne begynder at indse, at det ikke er en virtuel virkelighed … det er ægte.

Storserien får premiere den 21. oktober.

 

Viaplay

En af 90’ernes virkelig store serier er endelig tilbage!

Vores nordiske streaming-tjeneste byder på en rigtig oktober-godbid med originalserien Riget Exodus. I serien får Lars von Trier endelig afsluttet sin unikke serie om Rigshospitalet i København.

Exodus bliver tredje og sidste sæson af den ikoniske serie, og i den stjernespækkede serie medvirker bl.a. navne som Bodil Jørgensen, Lars Mikkelsen, Mikael Persbrandt, Tuva Novotny og Ghita Nørby.

Spøgelseshistorien om sygehuset, hvor ondskaben har fået fodfæste, og medicinsk videnskab har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af skræk og latter. I den nye sæson søger søvngængeren Karen (Bodil Jørgensen) svar på seriens uløste spørgsmål for at redde sygehuset fra undergang. Karen falder i søvn en nat og havner på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til Riget er begyndt at åbne sig igen. Premiere: 9. oktober.

PS! I forbindelse med produktionen af Riget Exodus har Riget I og II gennemgået en grundig restaurering, således at alle sæsoner nu kan streames i højeste kvalitet, til både gamle og nye fans.

Ude allerede er sæson 2 af Stella Blómkvist.

Viaplays første islandske originalserie tog seerne med storm i 2017. I opfølgeren spiller Heida Reed (Poldark) endnu en gang den smarte og hensynsløse forsvarsadvokat Stella Blómkvist. Med Reykjavik som base bruger hun sine egne specielle metoder for at sikre retfærdigheden.

 

Hen mod slutningen af måneden, den 21. oktober, kan du se Susan Sarandon og Anna Friel i sæson 1 af countrymusik-dramaet Monarch.

 

Apple TV+

Hovedattraktionen fra Apple i oktober er filmatiseringen af bestseller-romanen Shantaram.

Baseret på den internationalt bedstsælgende roman af Gregory David Roberts følger Shantaram en flygtning ved navn Lin Ford (Charlie Hunnam) som ønsker at fare vild i 1980’ernes pulserende og kaotiske Bombay. Alene i en ukendt by kæmper Lin for at undgå de problemer, han møder på dette nye sted. Efter at være faldet for en gådefuld og spændende kvinde ved navn Karla, må Lin vælge mellem frihed eller kærlighed og de komplikationer, der følger med.

Premiere allerede den 14. oktober.

Vi vil så absolut anbefale dig at se Ethan Hawke og Ewan McGregor i den sorte dramakomedie Raymond & Ray.

Filmen følger halvbrødrene Raymond og Ray, der har levet i skyggen af ​​en forfærdelig far. På en eller anden måde har de fortsat sans for humor, og hans begravelse er en chance for dem til at genopfinde sig selv. Der er vrede, der er smerte, der er tåbelighed, der kan være kærlighed, og der er helt sikkert grav-gravning.

Kommer den 21. oktober.

PS! Musikelskere kan streame Armstrong-dokumentaren Louis Armstrong’s Black & Blues fra 28. oktober.

Dokumentaren byder på et intimt og afslørende blik på den unikke musiker, præsenteret gennem arkivoptagelser og aldrig før hørte private optagelser og personlige samtaler. Filmen, instrueret af Sacha Jenkins, hædrer Armstrong som grundlæggeren af jazz.

 

SkyShowtime

Debutanten (som forrige måned erstattede Paramount+) har foreløbig et relativt slunkent line-up af nye titler – vi falder da heller ikke bagover, når vi ser, hvad de har at byde på i oktober.

Fantasy-dramaet Vampire Academy, sæson 1, slippes løs den 10. oktober.

En historie om venskab, romantik og fare. I en verden af privilegier og glamour udvikler to unge kvinders venskab sig på trods af deres påfaldende forskellige baggrunde, mens de forbereder sig på at fuldføre deres uddannelser og melde sig ind i vampyrsamfundet. Den ene er en magtfuld kongelig, den andre halvt vampyr.

Ja, hvad skal man sige?…

Fra samme dato kan du se den lovende gyserserie Let the Right One In.

Inspireret af den oprindelige svenske roman (og film), handler serien om Mark (Demián Bichir), og hans datter Eleanor, hvis liv blev ændret for altid 10 år tidligere, da hun blev forvandlet til en vampyr.

Indespærret som 12-årig, måske for altid, lever Eleanor et ensomt liv, kun i stand til at gå ud om natten, mens hendes far gør sit bedste for at give hende det menneskelige blod, hun behøver for at holde sig i live.

Derudover kan du streame de to film Sing 2 (18/10) og The Lost City (25/10) fra SkyShowtime denne måned.

Læs også Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.

Du finder en komplet liste over alle nye titler hos de største strreamingtjenester nedenfor. God fornøjelse – og hav et rigtigt godt efterår 🙂

Meet Joe Black
[imdb style="white"]tt0119643[/imdb]
44 Cats S03
[imdb style="white"]tt9699148[/imdb]
01.07.2021
The Princess
[imdb style="white"]tt13406136[/imdb]
01.07.2022
Shark Beach with Chris Hemsworth
[imdb style="white"]tt12833014[/imdb]
01.07.2022
Dolphins vs Sharks: Blood Battle
[imdb style="white"]tt13264946[/imdb]
01.07.2022
L.A. Confidential
[imdb style="white"]tt0119488[/imdb]
01.07.2022
Okavango: River of Dreams
[imdb style="white"]tt10761742[/imdb]
01.07.2022
Secrets of the Bull Shark
[imdb style="white"]tt13130602[/imdb]
01.07.2022
Shutter
[imdb style="white"]tt0482599[/imdb]
01.07.2022
Spider-Man 2
[imdb style="white"]tt0316654[/imdb]
01.07.2022
Spider-Man: Homecoming
[imdb style="white"]tt2250912[/imdb]
Spider-Man: Into the Spider-Verse
[imdb style="white"]tt4633694[/imdb]
The Amazing Spider-Man 2
[imdb style="white"]tt1872181[/imdb]
Valhalla Rising
[imdb style="white"]tt0862467[/imdb]
My Better Halves
[imdb style="white"]tt10334148[/imdb]
01.07.2022
Raiders of the Lost Ark
[imdb style="white"]tt0082971[/imdb]
Indiana Jones and the Temple of Doom
[imdb style="white"]tt0087469[/imdb]
Indiana Jones and the Last Crusade
[imdb style="white"]tt0097576[/imdb]
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
[imdb style="white"]tt0367882[/imdb]
Ancient Yellowstone S01
[imdb style="white"]tt19868282[/imdb]
01.07.2022
.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top