Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Krigssejleren bliver Netflix-serie

Den norske film om handelsflådens indsats i 2. verdenskrig bliver nu til en serie hos streaminggiganten.

Skrevet af / 14/02/2023 - 08:55
Krigssejleren bliver Netflix-serie

Efter lang tids corona-udsættelse kunne den norske krigsfilm Krigssejleren endelig blive vist i biograferne i efteråret 2022.

Filmen, som har Kristoffer Joner i hovedrollen, fortæller den stærke historie om alle de norske søfolk, som blev tvunget til krigstjeneste under 2. verdenskrig, og som efter krigen blev overset og glemt; deres formidable indsats blev forbigået i stilhed.

Krigssejleren er skrevet og instrueret af Gunnar Vikene (Pørni), og filmen er baseret på sande historier om norske søfolk i handelsflåden og deres familier under og efter krigen.

Læs også Viaplays første norske spillefilm Viaplay meddeler, at deres første norske spillefilm er på vej, baseret på virkelige begivenheder fra Anden Verdenskrig.

Biografversionen af filmen var på 2:30 timer. I april kommer Netflix med en miniserie-udgave af filmen.

 

Serien vil indeholde nye klip og optagelser, som aldrig tidligere er vist.

Serien lanceres på Netflix den 5. april – lige før påskeferien. Den engelske titel på serien vil være War Sailor.

Udover Joner (Bølgen, Mission: Impossible 6 – Fallout) ser vi Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, Exit) og Ine Marie Wilmann (Troll) i hovedrollerne.

Andre roller spilles af Henrikke Lund-Olsen, Téa Grønner Joner, Siv Torin Knudsen Petersen, Armand Hannestad, Daniel Berg, Noah Nygård, Oskar Hallaråker Hellesøy, Leon Tobias Slettbakk, Alexandra Gjerpen, Arthur Hakalahti, Karl Vidar Lende, Mats Holm, Henrik Fammestad, Thor Brekkeflat, Nils Ove Sørvik, Odd Gunnar Sørvik, Emir Hvidsten Hindic, Joakim Visnes og Daniel Frikstad.

Læs også En af de allerbedste krigsfilm Christopher Nolan har gjort det igen! Dunkirk er en bundsolid filmoplevelse med kvalitet fra A til Z.

Instruktør og manuskriptforfatter er stadig Gunnar Vikenes.

I forbindelse med Netflix-serien fortæller en begejstret instruktør:

“Krigssejleren var oprindelig skrevet som en miniserie, og jeg kunne ikke helt slippe ideen om at fortælle denne historie i et andet format. Da vi var i gang med at klippe filmen stod det klart, at mange af optagelserne ikke kunne komme med i den pænt over to timer lange spillefilm. Heldigvis tog Netflix udfordringen op, og efteråret igennem har vi arbejdet med at lave en miniserie på tre timer – med flere nye scener samt musik og effekter. Derfor har vi nu mulighed for at vise hele historien, og ikke kun for det norske publikum, men også for resten af verden.”

Krigsseileren_1 (4) Krigsseileren_1 (3) Krigsseileren_1 (2) Krigsseileren_1 (1) Krigsseileren_1 (2) Krigsseileren_1 (3)
<
>
Krigssejleren (Foto: Netflix)

Krigssejleren følger sømanden Alfred (Joner), gift med Cecilia og nybagt far til tre fra Bergen. Da 2. verdenskrig bryder ud, er han og barndomsvennen Sigbjørn på arbejde på et handelsskib midt ude i Atlanterhavet. De bliver tvunget til at fortsætte med at sejle på fronten af en krig, de ikke har bedt om, i civil og uden våben.

Hjemme i Bergen kæmper Cecilia for at klare sig og og tage sig af de tre børn i et besat land. Alfred og Sigbjørn kæmper for at overleve i en nedadgående spiral af vold og død, hvor tyske ubåde når som helst kan angribe skibet, som er lastet med materiel, der er nødvendigt for de allieredes krigsindsats. Krigssejlerne har ét mål: At overleve – for at komme hjem!

Læs også Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Krigssejleren (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

Premiere i dag!

Comeback kid?

0
Scroll to Top