Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Kevin Costner truer med Yellowstone-søgsmål

I retten truer Kevin Costner med Yellowstone-søgsmål - men vil han egentlig tilbage til serien?

Skrevet af / 21/09/2023 - 13:01
Kevin Costner truer med Yellowstone-søgsmål

Det er ikke kun i sit professionelle liv, at megastjernen Kevin Costner lige nu er midt i en “skilsmisse” (med Yellowstone-seriens skaber, Taylor Sheridan), for under den betændte konflikt med produktionsselskabet Paramount, blev det pressen bekendt, at fru Costner har søgt om skilsmisse fra sin mand gennem 19 år.

Nu er kendis-sladder ikke noget, som L&B-redaktionen normalt beskæftiger sig med, men eftersom Costner har kæmpet for at få sin ekskone (Christine Baumgartner) ud af huset, er fejden eskaleret til et beskidt, offentligt retsopgør.

I begyndelsen af juli, under første runde i retten (hvor parret bl.a. kæmpede om børnebidrag og værdiansættelse af formuen), udtalte Costner at:

I am no longer under contract for Yellowstone.”

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

Efter Costners udtalelser i retten var der ikke meget, der tydede på, at vi nogensinde igen ville få skuespilleren at se i Yellowstone:

I’m not expecting to receive any monetary compensation from the series apart from back-end contractual participation rights. I will earn substantially less in 2023 than I did in 2022. This is because I am no longer under contract for Yellowstone, the principal source of my income last year.

So far in 2023 I have yet to receive any participation compensation from Yellowstone. Now, any compensation I earn from Yellowstone will derive only from my back-end contractual participation rights, which amounts are not fixed. The most recent report from the producer for Yellowstone shows I am not now owed any participation money.”

To og en halv måned senere er parterne absolut ikke kommet frem til en mindelig løsning; hverken Costner vs. eksfruen, eller Costner vs. Paramount/Sheridan.

 

Baggrunden for Costners juridiske udtalelse var, at skuespilleren argumenterede for, at han, da han ikke længere har en fast indkomst/kontrakt med Yellowstone, absolut ikke har råd til at betale sin ekskone de månedlige bidrag (ret astronomiske 1,7 millioner kroner), hun kræver.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

Skilsmisseopgøret verserer stadig i retten i Montana, og for nylig udtalte Costner, at han overvejer at sagsøge Paramount:

I couldn’t help them any more. We tried to negotiate, they offered me less money than previous seasons, there were issues with the creative. Ultimately “Yellowstone” walked away.”

Da dommeren derefter fulgte op med at spørge, om skuespilleren har modtaget honoraret (12 millioner dollars) for anden halvdel af sæson 5, svarede Costner:

No. I will probably go to court over it.”

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone udspiller sig i det nuværende Montana og er centreret omkring den indflydelsesrige Dutton-families kvægdynasti og alle dets intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Klanens patriark er John Dutton, portrætteret eksemplarisk af Kevin Costner. Over fire en halv sæson har vi fulgt familiens strabadser for at bevare gården, kvægdriften og deres levevis – med alle tænkelige midler.

5. sæson havde allerede premiere den 13. november sidste år og skulle efter planen have haft sin sæson-finale medio ​​februar.

Efter at Paramount i januar – højst uventet! – annoncerede en pause for den 5. sæson af sin flagskibsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har der hersket fuldstændig kaos med hensyn til den populære series fremtid.

Den 5. maj blev det så bekræftet, at Yellowstone stopper; og i den forbindelse uddybede David Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where “Yellowstone” leaves off in another epic tale.

Dutton-fortsættelsen, som Glasser refererer til, er den kommende Yellowstone spin-off-serie med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Læs også Kevin Costner forlader Yellowstone To store egoer er oppe mod hinanden i Yellowstone - nu er Costner-exit bekræftet.

Samtidig blev det også bekræftet, at 2. del af Yellowstones 5. sæson faktisk vil komme på SkyShowtime i løbet af efteråret, som et afsluttende kapitel. Det blev kraftigt antydet, at Kevin Costner endnu engang ville tage cowboyhatten på, sadle hesten op, og afslutte sin ikoniske rolle som John Dutton. Hvilket (indtil for nylig) virkede helt usandsynligt.

Det skal her tilføjes, at optagelserne endnu ikke er gået i gang, så det er helt udelukket, at anden del kommer på denne side af nytår. Desuden forsinkes sæsonen yderligere af den igangværende manuskriptforfatter- og skuespillerstrejke i Hollywood.

Kevin Costner, “Yellowstone, sæson 5” (Foto: SkyShowtime)

MEN, denne uge tog sagen endnu en drejning, da Costner efter sigende har bedt om at komme tilbage i rollen som John Dutton:

Ifølge Matthew Bellonis Puck har Sheridan allerede færdiggjort manuskriptet for andel del af sæson 5, vel at mærke uden karakteren John Dutton.

Efter at have erfaret dette, bad Costner angiveligt om at vende tilbage til Yellowstone; endda efter sæson 5 (!). I Bellonis seneste nyhedsbrev hævder han:

I’d heard that Costner’s reps were basically begging for Sheridan and Paramount to have him back for 5B and possibly Seasons 6 and 7.”

Kevin Costner, “Yellowstone, sæson 5” (Foto: SkyShowtime)

Efter at det stod uomtvisteligt klart, at Yellowstone bliver aflyst, og sæson 5 dermed bliver den sidste, har der hersket stor usikkerhed om, hvorvidt Costner vil vende tilbage i rollen som John Dutton til de sidste 6-8 afsnit af sæson 5, del II – så serien kan få en fornuftig og tilfredsstillende afslutning.

I et interview med Holllywood Reporter gav Sheridan klart udtryk for, at Costner ville vende tilbage som John Dutton, om end kun i nogle korte scener; og at serieskaberen ville tage livet af seriens vigtigste karakter – og dermed åbne døren for det næste kapitel i Dutton-sagaen.

Nu tyder alt på, at konfliktniveauet er så højt og betændt, og at Sheridan og Costners to store egoer er stødt så hårdt sammen, at vi sandsynligvis aldrig kommer til at se Costner i Yellowstone igen.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under indspilningen af “Yellowstone”. (Foto: Paramount)

En kilde tæt på serien udtalte til New York Post, at hoveddelen af skylden for den fastlåste situation ligger hos serieskaber Sheridan.

Kilden hævder, at Costner, som også er udøvende producent på serien, følte sig afvist, da han italesatte bekymringer om den retning, historien tog – og at han derefter blev bedt af Sheridan om at:

Stick to acting!”

En kommentar, der vel ikke ligefrem lagde op til en god dialog mellem de to store stjerner …

Læs også Slut med Yellowstone - ny Costner-western på trapperne Kevin Costner er for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nu optager han sin egen western. Og så skal han desuden skilles.

“Kun Taylor ved, hvad der virkelig foregår,” siger kilden til New York Post. “Taylor har brugt mange år på ikke at blive værdsat i Hollywood, og nu hvor han er øverst i hierarkiet, er der helt sikkert et ego involveret i alt det her.”

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøjet med at indspilningerne af Yellowstone trak i langdrag, og dermed kom i konflikt med andre af Costners projekter. Costner har såvidt vi ved ikke forpligtet sig til så mange optagelsedage, som Sheridan & Co ønsker.

Planlægning af andre projekter er heller ikke så ligetil med den uforudsigelige produktionsmåde, hvor multitalentet Sheridan kontinuerligt skriver på serien under selve optagelserne og pludselig kan finde på at tilføje yderligere episoder.

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

NB! Der eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), og derudover er yderligere tre spin-off-serier undervejs:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
  • ? (Yellowstone-fortsættelse/spin-off med Matthew McConaughey i hovedrollen)
Læs også Flere serie-nyheder fra skaberen af Yellowstone. SkyShowtime kommer nu med en lavine af efterårs- og vinterlanceringer, inkl. endnu en serie fra manden bag Yellowstone.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Scroll to Top