Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Flere sæsoner af Pørni – på Netflix

Mere tragikomik fra Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni, men nu får hitserien et nyt streaminghjem.

Skrevet af / 05/03/2024 - 14:35
Flere sæsoner af Pørni – på Netflix

Henriette Steenstrups yndlingsbarn, Pørni, tog både seere og kritikere i Norden med storm.

Steenstrups selvkomponerede serie kom virkelig som en dark horse i 2021. I december ’22 udgav Viaplay tredje sæson – som vi troede, var det sidste kapitel i singlemor-sagaen.

Læs også Tragikomedie-dronningen Endnu en gang byder Henriette Steenstrup på fortræffeligt, hjertevarmt tragikomisk hverdagsdrama.

Men i april sidste år overraskede Viaplay alle ved pludselig at annoncere sæson 4 og 5 af Pørni.

Pørni, sæson 4-5. (Foto: Netflix)

Siden da er der imidlertid løbet meget vand under Rialtobroen, og Viaplay har skrottet, aflyst eller solgt det meste af sit omfattende serieprogram.

Læs også Viaplay sælger ud af arvesølvet! En hårdt presset streamingtjeneste sælger nu ud af kerneindhold

I dag ejer Netflix rettighederne til ældre og kommende sæsoner af den charmerende komedie-drama-serie.

Nu har den amerikanske streaminggigant annonceret, at sæson 4 og 5 vil blive udgivet på Netflix.

Pørni, sesong 4-5_1 (2) Pørni, sesong 4-5_1 (3) Pørni, sesong 4-5_1 (4) Pørni, sesong 4-5_1 (1)
<
>
Pørni, sæson 4-5. (Foto: Netflix)

Steenstrup spiller den enlige mor Pernille “Pørni” Middlethon med to krævende teenagedøtre, en indadvendt nevø, en nybagt homoseksuel far (Nils Ole Oftebro) og et mentalt krævende job i børneforsorgen.

Pørni har nået en alder i livet, hvor bryster ikke længere måles i skålstørrelser, men i meter. Fem år efter sin grimme skilsmisse fra den egocentriske forfatter Finn (Jan G. Røise) har hun stadig et særdeles anstrengt forhold til det modsatte køn samt to særdeles krævende døtre.

Pørni, sæson 4-5. (Foto: Netflix)

De kommende sæsoner kommer til at bestå af seks afsnit hver og er (som tidligere) skrevet af Steenstrup. Instruktørteamet består af Gunnar Vikene, Charlotte Blom, Petter Næss og Hallvar Witzø.

Hovedrollerne spilles af Henriette Steenstrup, Nils Ole Oftebro, Vivild Falk Berg, Ebba Bellarubin Jacobsen Öberg, Jon Ranes, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya og Henrik Mestad.

Optagelserne til den fjerde sæson begyndte i april sidste år.

Læs også Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.

Om sæson 4

To år er gået, og foråret nærmer sig. Pørni er i et nyt forhold og nyder et relativt stabilt liv – efter Pørnis standarder.

Pludselig møder Pørni Bjørnar (Gunnar Eriksson) på et fly fra Trondheim, som er på farten igen og på vej tilbage til hovedstaden. Nyheden vækker midlertidigt ikke de gamle romantiske følelser i Pernille, som har fået en ny kæreste – og et bonusbarn.

Med Bjørnar tilbage i Oslo, hvor han overtager Yngvars gamle chefstilling, tager livet en uventet drejning. Kan de vende tilbage til at være venner og kolleger med den historie, de deler?

Porni sesong 2 13
Pørni, sæson. 2 (Foto: Netflix)

Hannah (Vivild F. Berg) er kommet ind på medicinstudiet og klarer sig godt i skolen, men er ellers ret plaget både fysisk og psykisk. I klassisk Hannah-stil stiller hun sig selv spørgsmålet: Hvorfor betale i dyre domme for et svampeinficeret kollektiv, når man kan få rent tøj og mad serveret derhjemme?

Lillesøsteren Sigrid (Ebba J. Öberg) skal begynde i 10. klasse og har haft en kæreste i to år, samtidig med at hun er ved at udvikle sig til et stort målmandstalent.

 

I forbindelse med Pørnis nye hjem, hos Netflix, siger Steenstrup:

Modtagelsen af de første tre sæsoner af Pørni har været bemærkelsesværdig positiv, og jeg er begejstret for, at de kommende sæsoner får premiere på Netflix. – Jeg håber, at fans af Pørni vil fortsætte med at se med, og måske vil serien endda tiltrække et nyt og friskt publikum, som vil blive fascineret af Pørnis relaterbare, men til tider kaotiske og nogle gange pinlige, liv.

Premieredatoerne for de to kommende sæsoner er endnu ikke blevet annonceret, men sæson 1-3 er allerede tilgængelig på Netflix.

Pørni, sæson 4-5. (Foto: Netflix)

Læs også:

Pørni, 2. sæson

Hverdagsheltinden kæmper videre

Endnu en gang byder Henriette Steenstrup på fortræffeligt, hjertevarmt tragikomisk hverdagsdrama.

Læs mere

Pørni, 3. sæson

Pørni har fundet formlen, og faconen

Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.

Læs mere
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top