Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

1883: Nyt westernepos på Paramount+

På mandag kan du streame prequelserien til Yellowstone.

Skrevet af / 07/01/2022 - 08:20
1883: Nyt westernepos på Paramount+

Den moderne westernserie Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen, har været en af de mest populære serier på Paramount+.

På mandag frigives den nye prequelserie 1883.

Læs også “Ny” streaming-tjeneste lanceres i dag Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ ankommer til Norden i dag.

Hvor Yellowstone med sine intriger og konflikter blandt Dutton-kvægdynastiet er sat til nutidens Montana, er 1883 en klassisk westernserie sat til netop 1880’erne i pionertidens USA.

 

1883 følger Dutton-familien, mens de drager ud på nybyggerrejsen vestpå gennem de store sletter i Midtvestens USA. Målet er den sidste uopdagede bastion i landet.

Serien ønsker at portrættere den vestlige ekspansion i et intenst studie af en familie, som flygter fra fattigdom i håbet om en bedre fremtid i USA’s forjættede land – Montana.

Countrysanger-parret Tim McGraw (Friday Night Lights) og Faith Hill (The Stepford Wives) har rollerne som henholdsvis James og Margaret Dutton, mens skuespillerlegenden Sam Elliot (The Big Lebowski, A Star Is Born) spiller den seje cowboy Shea Brennan, som skal føre pionererne trygt gennem hårde prøvelser og ukendte farer.

Læs også Kemien slår gnister Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

I 1883 møder vi også Isabel May (Alexa & Katie), Lamonica Garrett (Primal) og Dawn Oliveri (Heroes). Billy Bob Thornton (Goliath) har en gæsterolle, og selveste Tom Hanks dukker op i en lille cameo i et tilbageblik fra den amerikanske borgerkrig.

1881, sesong 1_2 1881, sesong 1_4 1881, sesong 1_5 1881, sesong 1_6 1881, sesong 1_7 1881, sesong 1_3
<
>
1883, 1. sæson (Foto: Paramount+)

1883 er produceret eksklusivt til Paramount+, og serieskaberen er den drevne Taylor Sheridan (Yellowstone, Mayor of Kingstown). De to første (af 10) afsnit frigives på mandag, med et nyt afsnit hver efterfølgende mandag.

Vi har allerede haft glæden af at se de tre første afsnit – og kan afsløre, at fans af klassiske westerns garanteret ikke bliver skuffede. Læs vores anmeldelse på mandag!

Læs også Vi fikser det! Jeremy Renner går fra godhjertet superhelt til forsøgsvis godhjertet ”oprydder” i fængslende krimidrama.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top