TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xpeng P5 bliver første model på det danske marked

Den kinesiske elbil-producent åbner også Experience Store i København i april.

forfatter
Publiceret 10/03/2022 - 14:16

Fra i dag er forudreservation af Xpeng P5 tilgængelig online via den helt nye danske Xpeng-hjemmeside samt en app til mobilen. Alle forudreservationer kan foretages uden nogen krav om at købe bilen, og det vil være muligt at prøvekøre P5 i begyndelsen af andet kvartal af 2022.

Kineserne også deres Experience Store i april i det velkendte Axel Towers i København.

Læs også Jorder Tesla på rækkevidde Kører længere og koster mindre end Tesla Model 3 – og så har den Dynaudio-anlæg.

“Vi er meget glade for at introducere vores første bil, den fuldt elektriske P5, på det danske marked. P5 er et godt bevis på vores fokus på at tilbyde vores kunder en unik kombination af avancerede teknologier, høj kvalitet og smarte totalløsninger, der giver værdi for pengene. Vi er stolte af aktivt at kunne bidrage til en mere bæredygtig mobilitet i Danmark, og vi stræber efter at tilbyde en bedre kunderejse med en god oplevelse i fokus – fra online til offline, fra konfiguration til testkørsel, og i sidste ende med vores brand og produkter som en positiv hjælp i hverdagen,” udtaler Jens Olsen, der er administrerende direktør for Xpeng Danmark.

Dette er Xpeng P5

Om bilen skriver firmaet i en pressemeddelelse:

Xpeng 5
Den danske PENG Experience Store bliver selskabets tredje showroom i Europa efter åbningen i Stockholm og Holland. (Foto: Xpeng)

“Xpeng P5 er en mellemstor familie sedan og er udstyret med version 2.5 af XPENG’s egenudviklede Advanced Driver Assistance System (XPILOT) og det intelligente styresystem til bilen – Xmart OS. P5 kombinerer det avancerede niveau af førerassistance teknologi med overlegen passagerkomfort og rummelighed. Gennem opgraderinger af firmware over-the-air (OTA) vil P5 løbende bringe nye funktioner og optimerede funktioner til kunderne.

P5 har en slank aerodynamiske profil og et stort panoramisk glas-soltag med baldakin, en pæn fastback og en diskret ducktail, som giver den en rækkevidde på 465 km WLTP. Bilen er drevet af et batteri med en kapacitet på 66 kWt.

Xmart OS giver omfattende styring af cockpit og interiørfunktioner med et 12,3″ LCD-instrumentbræt, en 15,6″ FHD højopløsningsskærm (1920 * 1080) i midten, samt stemmestyring i bilen, der kan skelne mellem fører- og passagerpositioner. Derudover vil man kunne tilgå et bibliotek af apps i bilen, der hjælper, informerer og underholder fører og passagerer.

Dette intelligente cockpitstyring er fuldt integreret i interiøret, som blandt andet indeholder opvarmede kunstlædersæder, det intelligente Xfreebreath-luftrensningssystem og et avanceret surround sound-system. Mange af bilens funktioner kan også tilgås via XPENGs egen APP. For ekstra komfort har P5 26 opbevaringsrum og et stort bagagerum på 450 liter plus et ekstra rum på 70 liter under bundpladen.”

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Se hvad Hyundai sysler med Med denne svingradius behøver du aldrig mere at frygte en parkeringsplads.
Bybus uden buschauffør Selvkørende shuttlebus
Følg Lyd & Billede