TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Xpeng P5 bliver første model på det danske marked

Den kinesiske elbil-producent åbner også Experience Store i København i april.

forfatter
Publiceret 10/03/2022 - 14:16

Fra i dag er forudreservation af Xpeng P5 tilgængelig online via den helt nye danske Xpeng-hjemmeside samt en app til mobilen. Alle forudreservationer kan foretages uden nogen krav om at købe bilen, og det vil være muligt at prøvekøre P5 i begyndelsen af andet kvartal af 2022.

Kineserne også deres Experience Store i april i det velkendte Axel Towers i København.

Læs også Jorder Tesla på rækkevidde Kører længere og koster mindre end Tesla Model 3 – og så har den Dynaudio-anlæg.

“Vi er meget glade for at introducere vores første bil, den fuldt elektriske P5, på det danske marked. P5 er et godt bevis på vores fokus på at tilbyde vores kunder en unik kombination af avancerede teknologier, høj kvalitet og smarte totalløsninger, der giver værdi for pengene. Vi er stolte af aktivt at kunne bidrage til en mere bæredygtig mobilitet i Danmark, og vi stræber efter at tilbyde en bedre kunderejse med en god oplevelse i fokus – fra online til offline, fra konfiguration til testkørsel, og i sidste ende med vores brand og produkter som en positiv hjælp i hverdagen,” udtaler Jens Olsen, der er administrerende direktør for Xpeng Danmark.

Dette er Xpeng P5

Om bilen skriver firmaet i en pressemeddelelse:

Xpeng 5
Den danske PENG Experience Store bliver selskabets tredje showroom i Europa efter åbningen i Stockholm og Holland. (Foto: Xpeng)

“Xpeng P5 er en mellemstor familie sedan og er udstyret med version 2.5 af XPENG’s egenudviklede Advanced Driver Assistance System (XPILOT) og det intelligente styresystem til bilen – Xmart OS. P5 kombinerer det avancerede niveau af førerassistance teknologi med overlegen passagerkomfort og rummelighed. Gennem opgraderinger af firmware over-the-air (OTA) vil P5 løbende bringe nye funktioner og optimerede funktioner til kunderne.

P5 har en slank aerodynamiske profil og et stort panoramisk glas-soltag med baldakin, en pæn fastback og en diskret ducktail, som giver den en rækkevidde på 465 km WLTP. Bilen er drevet af et batteri med en kapacitet på 66 kWt.

Xmart OS giver omfattende styring af cockpit og interiørfunktioner med et 12,3″ LCD-instrumentbræt, en 15,6″ FHD højopløsningsskærm (1920 * 1080) i midten, samt stemmestyring i bilen, der kan skelne mellem fører- og passagerpositioner. Derudover vil man kunne tilgå et bibliotek af apps i bilen, der hjælper, informerer og underholder fører og passagerer.

Dette intelligente cockpitstyring er fuldt integreret i interiøret, som blandt andet indeholder opvarmede kunstlædersæder, det intelligente Xfreebreath-luftrensningssystem og et avanceret surround sound-system. Mange af bilens funktioner kan også tilgås via XPENGs egen APP. For ekstra komfort har P5 26 opbevaringsrum og et stort bagagerum på 450 liter plus et ekstra rum på 70 liter under bundpladen.”

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Xpeng G9: På vej til Danmark God plads, høj komfort, og bygget "som en koncertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovede Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrydende kapacitet. Nu er batteriene her ... og de er helt almindelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
Automatisk opladning hos flere leverandører Snart kan du oplade BMW'en bare ved at sætte kablet til opladeren.
Jeep bliver elektrisk Jeep er ikke først ude med elbiler, men snart kommer der hele fire SUV'er.
Spar benzin med Google Maps Fremover kan du finde den mest brændstofbesparende rute med Google Maps.
Følg Lyd & Billede