Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Volvo EX40 Black Edition kører hurtigere og længere

Velkommen opgradering.

Skrevet af / 15/03/2024 - 13:27
Volvo EX40 Black Edition kører hurtigere og længere

At en bil lanceres i en specialversion er ikke noget nyt. Specielle farver er heller ikke så specielt. Og sort, ja, det er sort. Cool, men også ret kedeligt. Så jeg tog nyheden om en Volvo EX40 Black Edition med et skuldertræk. Lige indtil jeg læste pressemeddelelsen.

Den bød på en lille overraskelse.

Volvo EX40 Black Edition. Foto: Volvo

Og her mener jeg ikke, at Volvo har erstattet XC40 og C40 med EX40 og EC40, så navnet bliver det samme for alle elbiler fra Volvo.

Volvo har skruet op for effekten og samtidig formået at øge rækkevidden. Det sidste er nok vigtigst for de fleste, men det er vel de færreste, der siger nej til flere kræfter?

Twin Performance-versionen af EX40 og EC40 vil kunne fås med 441 hk, en stigning fra 408 hk, som vi synes var mere end rigeligt, da vi testede Twin Performance-versionen af XC40.

Læs også Elektrisk fuldtræffer fra Volvo Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.

Rækkevidden er nu opgivet til op til 583 kilometer for EC40, som er lidt mere strømlinet end EX40, der har en rækkevidde på op til 576 km.

EX40 Black Edition Luleå EX40 Black Edition Luleå
<
>
EX40 Black Edition Luleå. Foto: Volvo

Men tilbage til farven, hvis man overhovedet kan kalde sort for en farve. Black Edition er Volvos Onyx Black, som du finder i konfiguratoren online. Bilen leveres med helt sorte 20-tommer fem-egers fælge, et sort interiør i enten microtech eller tekstiler, og Volvo-bogstaverne og modelspecifikationerne er i sort højglans.

Volvo EC40 og Volvo EX40 Black Edition. Foto: Volvo

Hvis man vil have den opdaterede Volvo i en anden farve, er Bright Dusk erstattet af en ny kaldet Sand Dune, en sandfarvet metallak.

Indvendigt kan man nu vælge mellem en ny microtech-variant, Charcoal Fusion eller Dawn Fusion, mørkegrå eller gråbeige på dansk.

Både EX40 og EC40 er nu i modelår 2025, og begge kan bestilles nu, med forventet levering i juni/juli 2024.

EX40 har en startpris på 372.001 kroner. Der foreligger endnu ingen priser for Black Edition.

EC40 har en startpris på 372.000 kroner. Heller ikke denne model er prissat for Black Edition.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

0
Lyd & Billede
Scroll to Top