Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Volvo EX30 udstyres med døråbningsalarm

Døralamen varsler, hvis der er fare for, at du rammer andre trafikanter med døren.

Skrevet af / 17/05/2023 - 17:01
Volvo EX30 udstyres med døråbningsalarm

Man forventer, at sikkerhed er vigtig hos Volvo, som blandt andet var først ude med trepunkts sikkerhedsseler. Usædvanligt dengang, en selvfølge i dag.

Moderne biler har flere systemer, som skal minimere risikoen for ulykker. Heriblandt ABS-bremser, som ikke låser hjulene, når man bremser, kollisionsvarslinger og en kabine, som polstres af airbags, når uheldet er ude, og ulykken sker.

Den kommende Volvo EX30 har har alt dette og meget mere. Blandt andet får den en døråbningsalarm, som bipper og blinker og advarer, hvis man åbner døren, når der kommer en cyklist kørende.

Ifølge tal fra Storbritannien er dørulykker årsag til en femtedel af alle cykelulykker. Så mange som 60 personer bliver hvert år alvorligt skadet eller omkommer i den type ulykker.

Læs også Sådan bliver lyden i Volvo EX90 Med hele 25 (!) Bowers & Wilkins-højttalere og Dolby Atmos surroundlyd kan Volvo EX90 byde på en musikalsk rejse udover det sædvanlige.

“Vi har længe haft fokus på sikkerheden i bymiljøer, hvor biler deler plads med fodgængere og cyklister. Med Volvo EX30 tager vi bysikkerheden til næste niveau og skaber en lille SUV, som er den perfekte bil til en behagelig køreoplevelse, samtidig med at den passer på dig og andre mennesker på de travle gader i moderne byer,” siger Åsa Haglund, chef for Volvos Safety Centre.

Volvo EX30 har også et advarselssystem, som overvåger, om føreren bliver distraheret eller uopmærksom, og som først advarer og derefter standser, hvis føreren ikke reagerer. Sensorer i rattet og kameraer registrerer øjen- og ansigtsbevægelser cirka 13 gange i sekundet.

EX30 får også Volvo Cars nye automatisk bremsefunktion, som bremser og stopper bilen, hvis et køretøj pludselig dukker op i et vejkryds. 

Volvo EX30 præsenteres 7. juni 2023. Den kan bestilles fra samme dag.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Det ER størrelsen, der tæller, mener Volkswagen

Luksusbilen kommer endelig - men prisen er noget af en mundfuld

Sløret løftet for BMW i5 - og den er flot!

Elektrisk speedbåd får Polestar-design

Hvornår kommer ATV'en fra Tesla? Måske snart ...

Flyvende bil et skridt nærmere virkeligheden

Scroll to Top