Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Vanmoof klar med to nye smarte elcykler

Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.

Skrevet af / 25/04/2022 - 16:16
Vanmoof klar med to nye smarte elcykler

Hollandske Vanmoof producerer internetforbundne og smarte elcykler, som også kan købes i Norden (dog ikke i Norge).

Under overskriften “Tesla på to hjul” har vi tidligere testet forgængerne Vanmoof S3 og X3. Elcyklerne kom med teknologi, der skulle gøre køreoplevelsen så enkel og smertefri for cyklisten som muligt. F.eks. et såkaldt Smart Cartridge integreret i selve cykelstellet, som bød på funktioner som digital tyverisikring samt automatisk oplåsning.

Læs også Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

Nu er den hollandske producent på banen med to helt nye elcykler, Vanmoof S5 og A5, der både forbedrer forgængernes teknologi samt byder på helt nye funktioner – f.eks. en LED-baseret brugerflade integreret i cykelstyret. Nemlig i form af to såkaldte halo-ringe, som giver feedback i realtid om hastighed, batteriniveau, oplåsning og meget mere.

Tyverisikringen er blevet finpudset med en forbedret hjullås, en større bolt og en ny automatisk returfunktion. Cyklen låser sig selv med et tryk på fingeren og låses automatisk op, når rytteren vender tilbage.

423822 2022 A5 LIGHT Extended 16x9 60fca4 original 1649148484
Vanmoof A5 kommer med en ramme i et nyt “step-in” design, der skal gøre det nemt for selv små mennesker at komme op på cyklen. Vanmoof lover således, at man kan bruge A5-modellen, bare man måler 1,55 meter, hvilket betyder, at både små kvinder og børn fra 12-års alderen bør kunne være med. (Foto: Vanmoof)

En ny mobilholder med USB-C-stik forvandler din smartphone til et instrumentbræt, hvilket skal gøre det nemt at navigere og oplade på farten, lover Vanmoof.

Vanmoof S5 og A5

De to nye elcykler har i det hele taget al teknologien til fælles. Det gælder også køreegenskaberne. Begge cykler er således udstyret med Vanmoofs nye Gen 5 forhjulsmotor med 250W. Hvis man benytter sig af den nye såkaldte Gen 5 Boost-knap, så accelererer begge cykler med en kraft på 68 Nm, hvilket er markant hurtigere end forgængerne kunne præstere.

Hastigheden er dog begrænset til 25 km/t. Vil man køre hurtigere, må man træde hårdere i pedalerne.

For så vidt angår batteri og rækkevidde er der dog forskel på de to modeller.

Den noget mindre Vanmoof A5 (24″ dæk og en vægt på 22 kg) kommer med 463 Wh batteri og en maksimal rækkevidde på 140 km, mens S5’eren (27,5″ dæk og 23 kg) kommer med 487 Wh batteri og en rækkevidde på op til 150 km.

423857 2022 S5A5 Master 16x9 CareFree Clean 03 RED 6c9e37 original 1649149136
De to såkaldte halo-ringe integreret i cykelstyret erstatter det specielle matrix-display, der var indbygget i cykelstellet på forgængerne. (Foto: Vanmoof)

Pris og tilgængelighed

Vanmoof regner med at kunne levere de første eksemplarer af S5 og A5 i begyndelsen af juli måned. Man kan dog skrive sig på en venteliste allerede nu via firmaets webside.

Den vejledende pris i hele Europa er på EUR 2.498, hvilket svarer til 18.610 danske kroner.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top