TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Trådløse bakkameraer fra Garmin

Med Garmin BC 50-serien kan du eftermontere et bakkamera – trådløst! Der findes endda en variant med nattesyn.

forfatter
Publiceret 13/06/2022 - 16:00

I dag er bakkameraer så godt som standard i alle nye biler, og om få år kan det blive påbudt i EU. Alligevel er der mange biler på vejene uden, og mange vægrer sig mod eftermontering. Tanken om at tilslutte og trække kabler gennem bilen kan være ret demotiverende, men hvad nu hvis det var nemmere?

Garmin BC 50 er et bakkamera, der giver mindst muligt kabelrod. Med trådløs overførsel af video behøver man kun et kort kabel mellem kameraet og den trådløse sender, som igen skal være sluttet til 12 volt stikket på bilen.

Garmin BC 50 lifestyle scaled 1
Garmin BC 50 er et trådløst bakkamera, hvilket giver nemmere eftermontering. (Grafik: Garmin)

Nattesyn

Der findes to varianter af kameraet, hvor den eneste forskel er, at det ene har nattesyn og desuden kan oplyse omgivelserne bag køretøjet op til seks meter for bedst mulig sigtbarhed i mørke. Vi bliver lovet, at kameraet er hårdført og kan tåle sne, regn og andre vanskelige vejrforhold.

Ved behov kan man købe et 15 meter langt monteringskabel, som forlænger den trådløse rækkevidde med op til 30 meter, og som kan være ideelt til længere køretøjer.

Garmin BC 50 sender
Helt trådløst er kameraet ikke, da det skal have strøm. Desuden trækkes et kabel til den trådløse sender. (Foto: Garmin)

Billedet sendes til navigationsskærmen

Bakkameraet har en bred 160 graders betragtningsvinkel og en helt okay opløsning på 720p med 30 billeder i sekundet. Det stemmer godt overens med skærmopløsningen på Garmins navigationsenheder, som det er kompatibelt med. Kameraet sender nemlig billedet til navigationsenheden, som dermed også er nødvendigt for bruge det.

Følgende navigationsenheder understøttes:

  • Garmin DriveSmart 66/76/86-serien
  • Tread (til snescooter/ATV)
  • CamperVan (specialtilpasset campingvogne)
  • dēzl LGV 610/710/810/1010-serien (GPS til lastbiler)
Garmin BC 50 nightvision scaled 1 989x556 1 Garmin BC 50 scaled 1 989x556 1
<
>
Garmin BC 50 uden nattesyn. (Foto: Garmin)

Priser og tilgængelighed

Begge modeller kommer med et monteringsbeslag til nummerpladen, mens nattesynsmodellen har flere monteringsmuligheder.

De to varianter er på lager nu og koster 1.549 kroner uden nattesyn og 2.349 kroner med nattesyn.

Mere info: garmin.com/da

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig en større elbil fra Citroën Citroën ë-C4 X bliver længere og får bedre plads samt opdateret infotainment-system.
Det bedste Volvo-køb Hvis man kan klare sig med forhjulstræk, kan denne version af Volvo XC40 være lige til højrebenet.
Mest plads og stadig god komfort Mercedes-Benz EQV er MPV’en til dig, der har brug for plads til hele familien og masser af bagage. Der er dog en grund til, at vi ikke helt klapper i vores små hænder.
Se billeder og data på Hyundai Ioniq 6 Ekstremt lav luftmodstand giver længere rækkevidde.
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend