Nyhed

Tesla supercharger

I løbet af året, siger Elon Musk, men afslører ikke hvor.
forfatter

Du har sikkert set dem, Teslaer på rad og række, der oplader på Teslas mange superchargere. Lidt længere væk er der en lang kø af andre biler, som venter på at oplade på en håndfuld ladestationer. Det kan hurtigt ændre sig, eller i hvert fald i løbet af 2021, for Tesla åbner for, at andre bilmærker end deres eget kan lade på superchargerne.

Elon Musk afslørede som vanligt nyheden på Twitter, men om det betyder, at du også kan lade på Teslas opgraderede superchargere med op til 300 kW, vides endnu ikke.

Musk har endnu ikke sagt meget mere, end at Tesla har bekræftet over for norske myndigheder*, at de vil åbne for, at andre bilmærker kan lade på deres supercharger-ladenetværk.

I et tweet fra 24. juni siger Musk, at det i Norge bliver før september 2022, men senere siger han i løbet af 2021, og at det gradvist også gælder for superchargere i alle andre lande.

Tesla har over 25.000 superchargere på 2.700 ladestationer, og i elbillandet Norge har Tesla superchargere over hele landet, fra nord til syd.

*Norske myndigheder giver kun støtte til udbygning af ladenetværk, som er åbne for alle bilmærker.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.