Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tesla Model Y bliver billigere – igen

Tesla nedsætter endnu en gang prisen på Model Y.

Skrevet af / 18/01/2024 - 09:00
Tesla Model Y bliver billigere – igen

Tesla sænker endnu en gang prisen på Model Y.

Kort tid efter at det stod klart, at BYD havde solgt flere elbiler end Tesla i sidste kvartal, svarer det amerikanske firma nu igen med en prisnedsættelse på “folkevognen” Model Y.

Prisen er sat ned med 30.000 kroner på den baghjulstrukne version, som nu vises med en pris på 344.990 kroner på hjemmesiden.

For den populære Long Range-udgave er startprisen nu 392.990 kroner, nedsat med 37.000 kroner. Den voldsommere Performance-version er vist til 424.990 kroner, hvilket betyder, at den er nedsat med hele 77.906 kroner. Det er noget af et fald, set i lyset af, at prisen før 13. januar sidste år var 630.096 kroner!

Tesla Supercharger Røldal GeirNordby
Tesla Supercharger Røldal, Norge. Foto: Geir Gråbein Nordby

Billigere end konkurrenterne

Det er meget favorable priser, og det er svært at finde en direkte konkurrent. Den nærmeste er måske Volkswagen ID.4, som starter ved 334.995 kroner for baghjulstræk. Den har dog en rækkevidde på omkring 360 kilometer (WLTP), hvor Model Y med baghjulstræk kører op til 455 kilometer, målt efter samme standard. Model Y har også mere udstyr, herunder bakkamera og opvarmet rat – og bedre hurtigladning.

Det meste andet på markedet, også det kinesiske, bliver dyrere, hvis man vil have samme rummelighed, rækkevidde og udstyrsniveau.

Læs også Blandt de allerfedeste familiebiler Når man har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, man kan få.

Mere info: tesla.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

NIO vil stabilisere elnettet

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

0
Scroll to Top