Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MINI Cooper mister taget

MINI Cooper SE bliver en eksklusiv elektrisk cabriolet.

Skrevet af / 15/02/2023 - 13:53
MINI Cooper mister taget

Lige siden Crayford Engineering i 60’erne gladelig kappede taget af Mini’en for 150 pund, har cabriolet-versionen af den lillebitte bil været populær. Den langt mere moderne udgave af Mini, som blev lanceret i begyndelsen af 2000-tallet, blev præsenteret i en åben udgave i 2004; og nu er turen endelig kommet til den helelektriske version.

Mini Cooper SE Cabriolet er baseret på den elektriske Cooper SE, som vi testede for tre år siden, og drivlinjen er den samme på den åbne udgave af Mini’en.

Foto: Mini

Med en længde på 386 centimeter er der virkelig tale om en kompakt bil. I den åbne udgave tager taget lidt af pladsen på bagsædet og i bagagerummet, sidstnævnte er reduceret til 160 liter, men som man kan se, ligger det elektriske tag pænt på plads, når bilen kjøres åpen.

Foto: Mini

Taget kan åbnes og lukkes med en kontakt, så længe man ikke kører mere end 30 km/t, og eftersom Mini er lige så engelsk som Yorkshire pie, er taget dekoreret med Union Jack, som man kan se, når taget er på.

Foto: Mini

Den elektriske motor leverer 135 kW eller 184 hk, og det rækker til en 0-100-tid på friske 7,3 sekunder. Du mærker vinden i håret med taget nede. Rækkevidden er opgivet til 201 km ifølge WLTP-standarden.

Foto: Mini

Desværre er der kun planer om at fremstille 999 eksemplarer af cabriolet-versionen til Europa. Den kan snart bestilles i en af to farver, Enigmatic Black og White Silver, med læder-interiør og udvendige detaljer i sort og bronze.

Foto: Mini

”For tre år siden lancerede vi den fuldelektriske MINI Cooper SE, og i dag er hver femte MINI, der sælges i Europa, den fuldelektriske version. Denne succes har ansporet os til at implementere en serie af MINI Cooper SE Cabrio inden for kun få måneder. Jeg er glad for, at vi kan tilbyde 999 MINI-kunder en ekstraordinær og eksklusiv gokart-følelse under åben himmel,” siger Stefanie Wurst, den øverste chef for MINI.

Foto: Mini

Læs også:

Mini Cooper SE med Harman Kardon

Gokart-følelse og god lyd

En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?

Læs hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

0
Lyd & Billede
Scroll to Top