TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

MINI Cooper mister taget

MINI Cooper SE bliver en eksklusiv elektrisk cabriolet.

forfatter
Publiceret 15/02/2023 - 13:53

Lige siden Crayford Engineering i 60’erne gladelig kappede taget af Mini’en for 150 pund, har cabriolet-versionen af den lillebitte bil været populær. Den langt mere moderne udgave af Mini, som blev lanceret i begyndelsen af 2000-tallet, blev præsenteret i en åben udgave i 2004; og nu er turen endelig kommet til den helelektriske version.

Mini Cooper SE Cabriolet er baseret på den elektriske Cooper SE, som vi testede for tre år siden, og drivlinjen er den samme på den åbne udgave af Mini’en.

Foto: Mini

Med en længde på 386 centimeter er der virkelig tale om en kompakt bil. I den åbne udgave tager taget lidt af pladsen på bagsædet og i bagagerummet, sidstnævnte er reduceret til 160 liter, men som man kan se, ligger det elektriske tag pænt på plads, når bilen kjøres åpen.

Foto: Mini

Taget kan åbnes og lukkes med en kontakt, så længe man ikke kører mere end 30 km/t, og eftersom Mini er lige så engelsk som Yorkshire pie, er taget dekoreret med Union Jack, som man kan se, når taget er på.

Foto: Mini

Den elektriske motor leverer 135 kW eller 184 hk, og det rækker til en 0-100-tid på friske 7,3 sekunder. Du mærker vinden i håret med taget nede. Rækkevidden er opgivet til 201 km ifølge WLTP-standarden.

Foto: Mini

Desværre er der kun planer om at fremstille 999 eksemplarer af cabriolet-versionen til Europa. Den kan snart bestilles i en af to farver, Enigmatic Black og White Silver, med læder-interiør og udvendige detaljer i sort og bronze.

Foto: Mini

”For tre år siden lancerede vi den fuldelektriske MINI Cooper SE, og i dag er hver femte MINI, der sælges i Europa, den fuldelektriske version. Denne succes har ansporet os til at implementere en serie af MINI Cooper SE Cabrio inden for kun få måneder. Jeg er glad for, at vi kan tilbyde 999 MINI-kunder en ekstraordinær og eksklusiv gokart-følelse under åben himmel,” siger Stefanie Wurst, den øverste chef for MINI.

Foto: Mini

Læs også:

Mini Cooper SE med Harman Kardon

Verdens sjoveste elbil?

En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flagskib i SUV-format Den elektriske S-klasse fås nu endelig som SUV. Er der stadig noget at betænke sig på?
Volkswagens nyeste bliver meget billig En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Følg Lyd & Billede