Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MINI Cooper SE fornyes

Den nye forbedrede Mini SE kan bestilles nu.

Skrevet af / 18/10/2023 - 17:57
MINI Cooper SE fornyes

Små biler har naturligvis små batterier, og det går som bekendt ud over rækkevidden. Små charmetrolde som Honda E og Mini Cooper SE kan være nok så sjove at køre, men når rækkevidden sjældent når op på 200 kilometer, går morskaben fløjten.

Derfor har vi, og sikkert mange med os, ventet med længsel på små biler med bedre rækkevidde. De behøver ikke at køre 600 kilometer eller mere på en opladning, så store batterier er der ikke plads til, men med den nye Mini Cooper begynder det at ligne noget.

Den kompakte charmebombe er blevet redesignet fra inderst til yderst, og det er ikke kun rækkevidden, der er forbedret.

Læs også Verdens sjoveste elbil? En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?

MINI Cooper E

Siden den første helelektriske Cooper SE blev lanceret i 2020, har den elektriske version været den bedst sælgende Cooper-udgave. Ud af de 300.000 Minier i mange forskellige udgaver, der blev solgt globalt i 2022, var over 43.000 elektriske.

Læs også Sjov så længe det varer Den topløse udgave af Mini Cooper SE formår ikke helt at forføre os.

Den nye generation Cooper har den samme genkendelige silhuet med de runde forlygter og korte udhæng. Denne gang kan man vælge mellem to versioner, Cooper E og Cooper SE.

Den første er den enkleste, med den samme elmotor på forhjulene, som vi kender fra den udgående model, med 184 hk.

Den klarer 0-100 km/t på de samme 7,3 sekunder som forgængeren, men batteriet på 40,7 kWh giver den lille firesæders en WLTP-rækkevidde på op til 305 kilometer.

Den runde OLED-skærm er meget synlig. Foto: Mini

Cooper E har en startpris på 272.900 kr. ekskl. levering og kan bestilles nu.

MINI Cooper SE

Cooper SE med panoramatag. Foto: Mini

For Cooper SE er både ydelsen og batteriet kraftigere. Den leverer 218 hk til forhjulene og har et drejningsmoment på 330 Nm i forhold til 290 Nm i Cooper E.

Cooper SE klarer 0-100 km/t 6,7 sekunder. Batteriet har en kapacitet på 54,2 kWh og giver fornuftige WLTP-tal med en opgivet rækkevidde på op til 402 kilometer.

Cooper SE har en startpris på 303.900 kroner ekskl. levering og kan ligeledes bestilles nu.

Rækkevidden på op til 402 kilometer er en væsentlig forbedring i forhold til forgængeren. Foto: Mini

Ved ladestanderen kan man hurtiglade med op til 75 kW og 95 kW effekt, og batteriet kan oplades fra 10 til 80 procent på knap 30 minutter, oplyser Mini.

Batteriet kan også forvarmes, før opladningen starter, hvilket giver maksimal opladningseffektivitet. Opladning fra vægladere kan ske med op til 11 kW.

Startprisen er på lidt under 300.000 kroner for Cooper E. Foto: Mini

Den første bil vil ikke være på vejene før sommeren 2024. Senere kommer en helt ny elektrisk generation af den kompakte SUV Mini Countryman, og endnu senere lanceres den helt nye crossover Mini Aceman.

Der foreligger intet om en ny Cooper SE elektrisk cabriolet, men spionbilleder af camouflerede cabrioleter flyder allerede rundt på nettet. Så en topløs version kan blive en realitet, men ikke i år.

218 hk effekt i Cooper SE. Foto: Mini
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Scroll to Top