Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mercedes EQE SUV får Dolby Atmos og Apple Spatial Audio

Mercedes har indgået et samarbejde med Apple og Universal Music for at levere den ultimative lydoplevelse i bilen.

Skrevet af / 18/10/2022 - 11:07
Mercedes EQE SUV får Dolby Atmos og Apple Spatial Audio

Mercedes-Benz er kendt for at satse på god lydkvalitet i deres biler, som blandt andet kan udstyres med opgraderede «3D» og «4D» surround sound-systemer fra Burmester. Nu har den tyske bilproducent indgået et officielt samarbejde med Apple, som skal udnytte lydpotentialet i de avancerede højttalersystemer.

Som følge af samarbejdet bliver det nu muligt at afspille musikfiler direkte fra Apple Music i udvalgte Mercedes-modeller, inklusive den splinternye EQE SUV. Dette gælder også musik i det såkaldte Spatial Audio format, med Dolby Atmos surround sound. Det er faktisk første gang, dette er blevet muligt i en bil, hævder Mercedes-Benz.

Samarbejder om bedre lyd i bilen

Udover Apple Music har Mercedes også startet et partnerskab med verdens største musikproducent – Universal Music Group – om at tilbyde musik, som er specielt velegnet til at afspille i en bil.

Hvad dette samarbejde vil bære af musikalsk frugt er det på nuværende tidspunkt for tidligt at gisne om – men det nævnes at Universal og Apple har fået udleveret hver sin funklende nye Mercedes (!), til hjælp med evalueringsprocessen af ny musik. Der skal blandt andet etableres en separat godkendelsesprocess, som får betegnelsen «Approved in a Mercedes-Benz».

Det eksplicitte mål for de tre producenter er, at gøre musikindspilninger endnu bedre tilpasset til bilmiljøet. Mange kunstnere baserer deres lytteindtryk af et musikalbum på hvad de hører i bilen, og hvis producenterne får det som de vil, kan dette altså blive en mere formel del af musikproduktionen.

Dolby Atmos surround sound bliver først tilgængelig i  Mercedes-Benz S-klasse, samt til EQE, EQE SUV, EQS og EQS SUV, som alle kan leveres med Burmester 3D og 4D lydsystemer. Vi har testet flere af disse modeller, og kan skrive under på at lydoplevelsen er noget helt særligt!

Læs også Mercedes S-Klasse med 31 højttalere og 1750 watt Mercedes S-Klasse i lang udgave er en VIP-øse ud over det sædvanlige: Med Burmester-lyd og dejlig basmassage i sæderne får du med garanti lyst til at tage en omvej hjem.
Læs også Den bedste elbil? Mercedes EQS byder på fortræffelige køreegenskaber, luksuriøs komfort og rækkevidde nok til, at man kan tage den lange vej hjem. En koncertsal på fire hjul!
Læs også Vi tester AMG-versionen af Mercedes EQE Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC suser forbi med kunstig motorlyd, signeret AMG. Inde i bilen smiler chaufføren tilfreds, med rytmerne pumpende fra Burmester-anlægget.

– Vort samarbejde med Apple Music og Universal Music Group er virkelig uden sidestykke, og sætter en ny standard ved at tilføje musikindhold til vores Dolby Atmos-kompatible Burmester®-lydsystem. Gennem dette ekceptionelle partnerskab giver vi vores kunder den ekstraordinære lydoplevelse i bilen, som de forventer fra Mercedes-Benz. Både Apple og UMG deler vores vision og værdier, og sammen med Dolby vil vi skabe en sømløs og unik oplevelse for vores kunder, siger Mercedes-chef Ola Källenius i en pressemeddelelse.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Scroll to Top