TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Her bliver de første Tesla Semi-lastbiler udleveret

Med Elon selv bag rattet.

forfatter
Publiceret 02/12/2022 - 12:53

Torsdag blev de allerførste Tesla Semi-lastbiler udleveret til de spændte kunder. Det skete ved et arrangement på Tesla Gigafactory i Sparks, Nevada, fem år efter, at prototyperne så dagens lys. Præsentationen blev som forventet holdt af Elon Musk.

Det var meningen, at Tesla Semi skulle gå i produktion allerede i 2019, men global mangel på reservedele og Covid skabte forsinkelser. Amerikanske Pepsi, som var blandt de første virksomheder, som skrev sig på reservationslisten, var torsdag klar til at modtage den første forsendelse af lastbiler. Blandt andre store virksomheder på kundelisten er vi også Walmart og FedEx.

Læs også En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Elon Musk
Elon Musk vinker til publikum ved udleverings-eventet for Tesla Semi. (YouTube/Tesla)

Hele 800 kilometers rækkevidde

Elon Musk afslørede senere, at en af Teslas batteridrevne klasse 8 Semi-lastbiler havde fuldført en tur på 500 miles (cirka 800 km) med cirka 37 ton last – uden at måtte lade op undervejs! Turen gik fra Teslas fabrik i Fremont, Californien, til San Diego.

Men hvad så, når lastbilen virkelig trænger til opladning? Til det formål har Tesla udviklet et nyt væskekølet ladestik, der kan levere 1 megawatt (!) jævnstrøm. Tesla har tidligere udtalt, at dette oplader Semi til 70 procent af den angivne kapacitet på bare 30 minutter på kompatible ‘megaladere’. Denne type ladestik vil også blive brugt på Cybertruck, som forventes at gå i produktion i sidste halvdel af 2023.

Tesla Semi drives af fire uafhængige motorer på bagakslerne og klarer 0-60 mph på 20 sekunder. Priserne starter ved 150.000 dollars.

Se videoen fra lanceringen af ​​Tesla Semi nedenfor (begivenheden starter efter omkring 21 minutter)

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede